е изправена пред нов съдебен процес след пътно-транспортно произшествие (ПТП)

...
е изправена пред нов съдебен процес след пътно-транспортно произшествие (ПТП)
Коментари Харесай

Tesla отново на съд заради фатално ПТП с участието на автопилот

е изправена пред нов правосъден развой след пътно-транспортно произшествие (ПТП) в Калифорния, което стана преди близо 6 години. Според данни на Reuters, в близко време компанията чака правосъдно дело, по време на което ще бъде несъмнено дали Tesla и нейната система за помощ на лидера са виновни за трагичния случай.

През март 2018 година притежателят на Tesla Model X Уей " Уолтър " Хуанг почина при конфликт с преграда на автомагистрала 101 в Калифорния при включена система на автопилот.

Разследване на Националната администрация за сигурност на превоза по-късно разкри, че както разсеяното шофиране, по този начин и автопилотът са аргументите за произшествието. Семейството на умрелия заведе през 2019 година дело за непозволена гибел, потвърждавайки, че на Tesla ѝ е липсвало нужното съоръжение за сигурност, такова, като автоматизирано прекъсване, да вземем за пример.

Представители на фамилията на Хуанг зададоха въпроси на очевидци на Tesla за това, дали компанията е знаела, че водачите могат да не наблюдават пътя, разчитайки на потреблението на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР