е избран за най-добрият филм за жени за 2020 г.!

...
е избран за най-добрият филм за жени за 2020 г.!
Коментари Харесай

Ето кой е най-добрият филм за жени за 2020 г.

е определен за най-хубавият филм за дами за 2020 година! Решението е на Асоциацията на дамите кинокритици в Съединени американски щати, а огромното самопризнание за лентата идва откакто екипът й остана с празни ръце от премиите „ Златен глобус “. 

Драмата беше с четири номинации, а мнозина предвидиха победа за изпълнителката на основната роля Кери Мълиган, както и за най-хубав сюжет на Емералд Фенъл. Почитателите на кино лентата се смятаха даже, че Фенъл, която и режисира, може да бъде наградена и в тази категория, само че това по този начин и не се случи.
               

„ Момиче с капацитет “ в действителност е женски филм – познаваме Емералд Фенъл като изпълнителен продуцент на хитовия сериал Killing Eve, а с сегашния филм тя прави своя режисьорски дебют. Продуцент пък е самата Марго Роби, която познаваме като Харли Куин, половинката на Жокера от DC комикс, а обликът й е доразвит в сериала „ Хищни птици “ (можете да го гледате в ). Затова и не е изненада, че основната героиня в „ Момиче с капацитет “ припомня на Харли Куин даже и образно.

Момичето с капацитет се споделя Касандра – младо, смело и травмирано от няколко персонални нещастия, по тази причина си слага за цел да отмъсти на всички, създали живота й пъкъл. Всяка седмица Касандра излиза сама, влиза в случаен бар и се преструва на пияна и безпомощна. Тогава " сякаш на помощ " постоянно се притичва някой мъж, който под предлог, че желае да й помогне, в действителност се възползва от нейната беззащитност и се пробва да спи с нея. Касандра обаче напълно не е безпомощна, по тази причина взема решение да даде скъп урок на мъжете по сложния метод – трансформира нападателите в жертви.

Каква е историята? Най-добрата й приятелка е била  пред очевидци и откакто никой не ѝ е обърнал внимание, тя се е самоубила от оскърбление. А изнасилвачът е траял напред като че ли нищо не се е случило. Виновни и осъдени – няма. Но Касандра поема правораздаването в свои ръце. 

Трилърът има детайли на черна комедия, само че повдига извънредно значими въпроси за насилието над дами. Затова и изборът му за женски филм за 2020 година е изключително скъп, тъй като, оттатък трагичните киноелементи, на мястото на Касандра всяка година попадат хиляди девойки. С тази разлика, че те в действителност остават безпомощни.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР