e cъздaдeнa, зa дa пpeдлoжи нaй-виcoĸo нивo нa пpoфecиoнaлизъм в

...
e cъздaдeнa, зa дa пpeдлoжи нaй-виcoĸo нивo нa пpoфecиoнaлизъм в
Коментари Харесай

Нов метод за яйчникова стимулация при инвитро лечението спестява време и средства

e cъздaдeнa, зa дa пpeдлoжи нaй-виcoĸo нивo нa пpoфecиoнaлизъм в oблacттa нa cъвpeмeннитe peпpoдyĸтивни тexнoлoгии пpи диaгнocтиĸa и лeчeниe нa бeзплoдиeтo. През годините с тяхна помощ хиляди двойки получиха най-желания подарък - нов живот.Д-р Явор Владимиров за първи път в Бългapия въвeждa мeтoдите за оценка на яйчников запас, метода инвитpo мaтypaция и установяване на така наречен имплантационен прозорец на маточната лигавица. Един от основателите на първата в света " Теория за криолечение на ембрионите ". Повече информация може да видите на уеб страницата на клиниката:
Всяка иновация в асистираната репродукция има за цел да усили успеваемостта и да се понижат по едно и също време рискът за пациента и себестойността на услугата. В интерес на пациента и обществото е да се понижат директните и косвените разноски за лекуване на безплодието посредством инвитро процедура.

Инвитро лекуването при пациенти с неплодородие се разделя на две етапи:

Подготовка на пациента за инвитро процедура с следваща следена стимулация и фоликулярна пункция. Това се осъществя от експерта акушер-гинеколог. Втора фаза е така наречен ембриологична фаза. В лабораторни условия се оплождат яйцеклетките, следва развиването на ембрионите с следващ ембрио трансфер, със или без заледяване на ембрионите. Тук главната активност се прави от експертите ембриолози.
Реклама
При инвитро лекуването разноските за медикаменти и процедури са добре познати и могат да бъдат регистрирани в бюджета. Страничните разноски не са малко и може да се окажaт мъчно предвидими. Установено е, че директните немедицински разноски и непреките разноски за инвитро лекуване варират сред 45% и 52% от общите разноски. В тях се включват разноските за пътешестване, храна, хотел, времето, което човек отделя за посещаване в клиниката, заради което взима отпуск или болничен. Проучвания демонстрират, че единствено времевите разноски при реализиране на цялата инвитро процедура са приблизително 162 часа. Друго проучвания на сътрудници от Ирландия потвърждава, че според от дистанцията до клиниката пациентите могат да изгубят сред 15 до 75 часа в пътешестване и разноски са храна и настаняване, в размер сред 104 и 703 евро.

С цел да се понижат тези разноски нашият екип взаимно с основаната в Съединени американски щати компания MIRACARE разработихме нов способ за следена яйчникова стимулация при инвитро лекуването.
Kaкво съставлява този нов инвитро способ, посредством който ще бъдат понижени тези разноски?
Методът се основава на установяване на естрон-3-глюкуронид (E3G) равнищата в урината, които са функционалност на възходящите равнища на естрадиола по време на стимулация. Това може да бъде осъществено от самия пациент в домашни условия с дребен портативен анализатор. Изследването се прави доста елементарно, като напоена с първа утринна урина тест лентичка се слага в анализатора, регистрира се от пациента след 15 минути и данните от проучването се изпращат на лекуващия доктор. Това е допустимо посредством особено приложение в телефона или посредством особено основаната online платформа на уеб страницата на клиниката. Въз основа на резултатите експертът дефинира дозите за стимулация (увеличава, понижава или оставя същите дози).

В края на стимулацията пациентката посещава еднократно клиниката за ултразвуков обзор и установяване на серумните равнища на хормоните в кръвта. Това посещаване ще даде опция на експерта да се осведоми за финалния напредък на фоликулите и размера на маточната лигавица, както и да вземе решение по кое време да направи фоликулярната пункция, дали да приложи техники за попречване на случаите с риск за хиперстимулационнен синдром и да дефинира последващото държание по отношение на връщане на ембрионите в маточното тяло, т.е. фреш ембрио трансфер или заледяване на ембрионите. Не на последно място, тази среща с лекуващия доктор е значима за пациента, тъй като той ще получи отговор на въпроси, които са зародили по време на стимулацията, или други, които пациентът към момента не е задал.
Реклама
Ако съпоставим общоприетия метод за яйчникова стимулация и този нов способ, ще установим основни разлики. При първия (Фигура 1) наред със загубата на време и средства при пътешестване са налице и разноски на пациента за ултразвукови прегледи и взимане на кръв за регулярни хормонални проучвания. При някои пациенти това провокира стрес и стеснение, съпроводено с чести неудачи при взимане на кръв от вената.
Фигура 1: Стандартен протокол за следене на следена яйчникова стимулация при инвитро процедура.
При новият протокол за стимулация (Фигура 2) тези разноски и проблеми са редуцирани до най-малко.

Новият метод се основава на някои нови постижения на медицината:

Чрез нововъведения фармакологичната промишленост сътвори опция пациентите сами да си дозират и слагат медикаментите. Това са устройства, сходни на химикалки, при които посредством потреблението на дребна тънка игла дейната субстанция се инжектира подкожно. Подобен е правилото на инжектиране на инсулин при диабетици. Един от главните способи при диагностика на безплодието е определяне на така наречен яйчников запас. Въз основа на резултатите от теста е допустимо да бъде избрана точната доза за започване на стимулацията. Това не постанова ултразвуков обзор и установяване на хормоните в кръвта преди започване на яйчниковата стимулация. Развитието на технологиите и някои детайли на телемедицината откриха опция за основаване на дребен портативен анализатор, посредством който пациентите независимо да дефинират равнищата на избрани хормони в урината. Резултатите се изпращат до експерта с следващи указания от него за дозиране на медикаментите, като за тази цел се употребяват достиженията на актуалните цифрови технологии.
Фигура 2: Нов протокол за следене на следена яйчникова стимулация при инвитро процедура посредством независимо установяване на естрон-3 глюкуронид в урината и еднократен ултразвуков обзор. Четено Коментирано Препоръчвано 1 Войната в Украйна 2 Здравеопазване 3 Транспорт 1 Войната в Украйна 2 Войната в Украйна 3 Транспорт 1 Строителство и парцели 2 Войната в Украйна 3 Войната в Украйна Реклама Какви са преимуществата на новия метод за яйчникова стимулация?
Намаляват се разноските от регулярните ултразвукови и хормонални проучвания. Намалява се стресът от честото взимане на кръв за установяване на серумните хормонални равнища. Намаляват времето, което пациентът губи при честите визити в клиниката, и времето за пътешестване. Намаляват се директните немедицински разноски, свързани с потребление на автомобил, рейс, трен, хотелско настаняване и храна. Намалява се рискът за пациента от заразяване при обстановки, сходни на COVID-19.

Този метод за следена яйчникова стимулация не анулира класическия способ, при който за следене на стимулацията се употребяват поредност от ултразвукови прегледи и проучване на хормоналните равнища в кръвта. Има пациенти, при които честият контакт с лекуващия доктор, сбъднат посредством визитите в клиниката по време на стимулацията, е от значимо психическо значение. В последна сметка методът за надзор на стимулацията остава въпрос на избор на пациента и лекуващия екип.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР