Дзи Сон Хо, избягал от Северна Корея и станал депутат

...
Дзи Сон Хо, избягал от Северна Корея и станал депутат
Коментари Харесай

Пхенян ще обяви през уикенда смъртта на Ким, смята беглец от КНДР

Дзи Сон Хо, избягал от Северна Корея и станал народен представител в южнокорейския парламент, твърди, че " на 99 % " севернокорейския водач Ким Чен Ун е мъртъв. Британските таблоиди " Сън " и " Дейли мирър " цитираха изявлението му, че Ким е умрял седмица по-рано, а Пхенян може би ще заяви новината през уикенда. 

Дзи, който завоюва място за съразмерно посланичество на изборите в Южна Корея преди две седмици, сподели пред организация Йонхап Нюз: „ Чудя се какъв брой дълго би могъл да издържи след сърдечно-съдова хирургия. Информиран съм, че Ким е умрял предишния уикенд. "

Беглецът разясни, че е бил прочут, че Ким е умрял в края на предходната седмица след претърпяна интервенция на сърцето. Според него Северна Корея не е оповестила незабавно гибелта на водача си и не е оповестила интервал на печал, защото е изправена пред комплицирания въпрос за наследяването на властта. Той добави: " Не съм 100 % сигурен, само че мога да кажа, че опцията е 99 на 100. Смята се, че Северна Корея се бори със комплицирания въпрос за приемствеността. "

Ким не се е появявал на обществено място от 11 април, когато ръководи съвещание на политбюрото на ръководещата партия. Спекулациите за здравето му и къде е самия той се усилиха, откакто той не съумя да участва и на тържествата за рождения ден на Ким Ир Сен на 15 април - най-важният народен празник в Северна Корея.

Оттогава международните медии оповестяват, че здравето на Ким Чен Ун се е влошило, като множеството спекулират, че не е жив. Някои медии прецизират, че президентът е претърпял сърдечна интервенция, след която е във " вегетативно положение ", само че тази информация не е публично доказана.

Сателитни изображения демонстрираха трен, спрян на " лидерската станция " в крайбрежния курорт Вонсан за повече от седмица - което допуска, че Ким може да е в първокласното си имение - само че наблюдаващи на Северна Корея предизвестяват, че това може да е тактичност на отклонение на вниманието.

Уебсайтът за мониторинг на Северна Корея NK Pro е проучил сателитни фотоси на крайбрежния му курорт във Вонсан. А появяването на 55-метровата яхта на Ким до частната му вила " подсказва, че той е жив и здрав ", твърди изданието. Всеки път, когато една от лодките на Ким дебаркира до вилата през последната година, се удостоверява, че той е там. Това включва май предходната година, когато той също изчезна от очите на обществото за няколко седмици. Също по този начин се допуска, че Ким може да е напуснал Пхенян, с цел да избегне ковид, откакто хора, близки до него, са се заразили.

Твърденията за активността на Ким или Северна Корея са съвсем невъзможни за инспекция заради секретността и изолацията на страната.

Ако Ким е мъртъв, публично удостоверение може да пристигна единствено от държавните медии в Северна Корея, които забавиха известията за гибелта на деспотичните прародители на Ким - неговите баща и дядо, с по четири дни.

Президентството на Южна Корея упорства, че не е разкрило никакви " необикновени " признаци в Северна Корея на фона на спекулациите за здравето на Ким и отсъствието му от известия в държавни медии. Шефът на разузнаването на Тайван сподели на депутатите в Тайпе, че Ким е " болен " и Северна Корея е изготвила проекти за деяние при положение на изключителна обстановка, в случай че се получи вакуум във властта.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео на собствен ред съобщи, че Америка не е виждала Ким и следи отчети за неговото здраве, добавяйки, че съществува действителен риск от апетит в страната на фона на експлоадирането на ковид.

32-годишната сестра на Ким, Ким Йо Чен, която е най-близкият му поддръжник, 65-годишния му чичо му, както и първият му пълководец, са избрани като вероятни наследници, в случай че актуалният водач е мъртъв или не е в положение да ръководи. 

Изследователските служби на Националното заседание на Южна Корея заявиха, че неотдавна сестрата на Ким показва все по-голяма мощ в Пхенян. Докладът на законодателния мозъчен тръст прибавя: „ Това допуска опцията за разширение на нейния статус и роля на формален правоприемник “. Някои наблюдаващи обаче считат, че тя ще бъде отхвърлена от елита на Северна Корея, тъй като е жена. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР