Дюбоф бе популярен с оригиналните си изказвания за младото вино,

...
Дюбоф бе популярен с оригиналните си изказвания за младото вино,
Коментари Харесай

Почина Краля на божолето Жорж Дюбоф

Дюбоф бе известен с истинските си изявления за младото вино, наричайки го "марихуаната за щастливи хора ". Марката му "Beaujolais nouveau " се трансформира в международен феномен през 80-те години. Заради виното му целия свят чества Международния ден на божолето.

Царя на божолето е роден в една от най-старите винопризвеждащи семейства в района, като неговите предшественици са култивирали лозя още през XVIII век.

На 5-годишна възраст той към този момент взима присъединяване в първата си годишна продукция.

На 19 години изоставя образованието си с оглед да се развива напълно в фамилния бизнес. Продава виновността, които персонално е бутилирал като излиза и обикаля всички заведения за хранене в квартала. Като резултат от този триумф той изобретява специалността "производител бутилиране " от у дома и основава група производители, наречени "L "Ecrin Maconnais Beaujolais ".

За Жорж Дюбоф бутилирането е неповторима техника.

"Необходимо е да се работи нежно, да се стартира работата по несъмнено време и в изцяло хигиенизирана конюнктура. Бутилирането е работа, която е също толкоз чувствена, колкото и тази по развъждането на гроздето. Изисква се стриктност, точност, хигиена, метод. Най- деликатната интервенция при бутилирането е запазването на великия шедьовър до момента в който се затвори като резултат от години труд ", споделяше приживе той.

"Нашата пристрастеност към виното е първо да се опитаме да го разберем, след това да го обичаме и да го ценим. Нашата специалност е да поканим допустимо най-вече хора да споделят насладата ни от това, което вършим и в това време да им разбираем ролята на магията на виното, знак на фантазията, донасящо въодушевление на страст, поетичност и романтизъм. Божолето е "марихуаната за щастливите хора ".

Уважение към качеството, към традицията, почитание към непокътнатостта на виното, това са основните думи за триумфа ни. ", показа Дюбоф в едно от интервютата си.

Един от главните американски ежедневници написа: "Ако има име в Божоле, синоним на сигурност и качество, сигурно то е това на Жорж Дюбоф ".

Източник: dir.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР