Дяволът влиза в човека през джоба. Тази мъдрост, научена още

...
Дяволът влиза в човека през джоба. Тази мъдрост, научена още
Коментари Харесай

Папата каза на Радев откъде влиза дяволът

Дяволът влиза в индивида през джоба. Тази мъдрост, научена още от баба му, споделил папа Франциск с Румен Радев, описа българският държавен глава.

Много топла аудиенция, доста топъл банкет. С папа Франциск обменихме мисли освен за политиката, съобщи Радев след литургията в базиликата " Сан Клементе ", където се поклони на гроба на Свети Константин-Кирил Философ.

" Посланието на папата към българския народ е за здраве, за култура. Папата има предпочитание нашите църкви да се сближават още повече ", сподели президентът.

Той напомни, че връзките сред България и Ватикана имат повече от хилядолетна история. Те са почнали още в средата на 9 век по времето на княз Борис Покръстител.

" Приемането всяка година на 24 май на българска делегация на най-високо държавно равнище от папата е значим знак за самопризнание към България Важен знак за ролята на България в международното културно пространство ", уточни президентът Радев, който за трети път бе признат от папа Франциск.

Президентът Радев означи, че папа Франциск взема интензивно отношение по всички модерни проблеми. Двамата са си говорили за актуалния камшик - корупцията.

" Пред мен той показа, че баба му, която го е разкрила за българското кисело мляко, му е споделило следното: дяволът влиза в индивида през джоба ", сподели Радев и напомни, че папата има доста мощна позиция против италианската мафия.

За разлика от предходното си посещаване в този момент българската делегация водена от президента Радев е получила достъп до Ватиканската библиотека.

" Беше ми показан ръкопис на документ, открит през 70-те години на предишния век. В него се загатва за историята на Петър Богдан, само че тогава не е известно, къде се намира този ръкопис. Той беше открит през 2017 година в библиотеката на Модена. Това е събитие от голямо значение за нашата история, тъй като неговото произведение е написано съвсем 100 години преди " Историята " на Паисий Хилендарски. Петър Богдан издава един труд, който има невероятното значение за нашето осъзнаване като българи ", акцентира президентът Радев.

Той дефинира като историческо събитие първата работа от български архиепископ в базилика " Сан Клементе ", където са служили нашите свети братя Кирил и Методий.

" Виждате, че с поддръжката на папата, с поддръжката на държавния секретар на Светия трон, от ден на ден католическата черква се отваря за наши източно-православни служения. Там, където нашите общности, нямат построен храм. Това е огромна поддръжка за единението на нашите общности по света ", сподели още той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР