“Дясната ръка на напусна партията му в деня на нейното

...
“Дясната ръка на напусна партията му в деня на нейното
Коментари Харесай

“Дясната ръка” на Стефан Янев напусна партията му в деня на нейното учредяване


“Дясната ръка ” на напусна партията му в деня на нейното основаване, написа Dir.bg.

Съоснователката на партия “Български напредък ” Ралица Симеонова разгласи, че напуща плана в деня на неговото учредително заседание. Сочената за “дясна ръка ” на някогашния длъжностен министър председател разгласи решението си с пост във Facebook.

“Няма по какъв начин да бъда част от този план, посредством който аз, в персонално качество, не мога да извърша главния си ангажимент, т.е. не мога да подсигурявам, че няма да бъдете излъгани и предадени за следващ път ”, написа Ралица Симеонова.

Като главен претекст за решението си тя показва кадровите решения в партията. Според нея казусът към този момент е нерешим, а “Български напредък ” се цялостни “със странни партийни парчета ”.



“Вече имах опция да подчертая, че главен проблем в новата групировка “Български напредък ” е кадровият и той, за жалост, не ми наподобява решим, не и към днешна дата. Формацията е обект на нездравословен интерес и се цялостни със странни партийни парчета и компрометирани персони ”, изяснява Ралица Симеонова.

Тя акцентира, че целта й е да няма “излишни спекулации ” за какво няма да взе участие в Учредителното заседание през днешния ден.

“Все отново поисквам триумф и нека последователно форматът да се почисти от плявата, да стане витален и да способства за положителното на България. Аз пък ще се веселя на свободата да показвам намерено гражданската си позиция, както е било постоянно до момента ”, приключва Ралица Симеонова.

Преди да координира политическия план на, Ралица Симеонова беше част от екипа му като заместник-министър в Министерството на защитата.

Днес следобяд “Български напредък ” ще организира учредителното си заседание в зала 3 на НДК. Сред по-известните лица в инициативния комитет са някогашният длъжностен министър на районното развиване Виолета Комитова, изпълнителният шеф на Борда по туризъм Поля Карастоянова и някогашният заместник-министър на енергетиката в служебния кабинет Георги Самандов. 

Сред водещите лица в началото беше показан ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов. Последваха обвинения в оказване на корупционне напън против изпълнителния шеф на БАБХ Христо Даскалов. В отговор  разгласи, че към момента  “Пламен Моллов няма да остане в партията, само че в случай че си почисти името, има късмет за нови диалози с него ”.

“Дясната ръка ” на напусна партията му в деня на нейното основаване. Проблем. Учредяване. Стефнан Янев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР