Дясната партия на унгарския премиер Виктор Орбан ФИДЕС заявява, че

...
Дясната партия на унгарския премиер Виктор Орбан ФИДЕС заявява, че
Коментари Харесай

Партията на Орбан направи обратен завой

Дясната партия на унгарския министър председател Виктор Орбан ФИДЕС декларира, че желае да остане в редиците на консервативната Европейска национална партия (ЕНП). С това тя прави противоположен завой след евроизборите предишния месец, заяви DPA.

" Смятам, че по този начин е най-добре за нас. За ЕНП също е най-добре да ни задържи ", съобщи министърът в кабинета на премиера Гергей Гуляш в изявление за немския в. " Велт ", оповестено през днешния ден. ЕНП замрази участието на ФИДЕС за неопределен срок поради злостната акция в Унгария преди евроизборите против консервативния ръководител на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Миналия месец Орбан сподели, че ФИДЕС ще напусне ЕНП по лично предпочитание, в случай че ЕНП реши да сформира центристки блок със социалдемократите, Зелените и либералите в Европейския парламент. По думите му тогава ФИДЕС би трябвало да влезе в съюз с крайната десница в Екологичен потенциал.

Гуляш употребява по-умерен звук в оповестеното през днешния ден изявление: " Има въпроси, по които можем да сътрудничим със социалдемократите, Зелените и либералите ". Изненадващата смяна последва по-слабото от предстоящото показване на десните популисти на евроизборите на 23-26 май.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР