Дясната партия Ликуд на премиера Бенямин Нетаняху остава най-голямата политическа

...
Дясната партия Ликуд на премиера Бенямин Нетаняху остава най-голямата политическа
Коментари Харесай

Партията на Нетаняху остава най-голямата политическа сила в Израел след парламентарния вот

Дясната партия " Ликуд " на премиера Бенямин Нетаняху остава най-голямата политическа мощ в Израел след невижданите четвърти парламентарни избори в границите на две години, демонстрират данните от екзитполовете след края на изборния ден, заяви ДПА.

Очертава се ръководещата партия да получи 31 - 33 места в 120-членния Кнесет, демонстрират изследванията, излъчени от трите съществени телевизионни канала в страната.

На второ място е партията " Йеш атид " ( " Има бъдеще " ) на опозиционния водач Яир Лапид, която се чака да получи 16 - 18 мандата.

Според екзитполовете блокът на партиите, които се опълчват на Нетаняху, ще има 59 места в Народното събрание, до момента в който блокът, който желае да резервира дългогодишния министър председател на поста му, ще има 53 - 54 мандата.

Това значи, че Нетаняху би могъл да има болшинство, в случай че подкрепящата заселниците партия " Ямина ", водена от Нафтали Бенет, която със 7 - 8 мандата се обрисува като балансьор сред двата блока, се съгласи да се причисли към коалиция на досегашния министър председател.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР