Двустранното сътрудничество между Москва и Пекин днес достигна безпрецедентни висоти.

...
Двустранното сътрудничество между Москва и Пекин днес достигна безпрецедентни висоти.
Коментари Харесай

Лавров: Колективният Запад използва най-безскрупулните методи на геополитическо инженерство спрямо Русия и Китай

Двустранното съдействие сред Москва и Пекин през днешния ден доближи невиждани висоти. Това се споделя във видеообръщението на съветския външен министър Сергей Лавров към участниците в интернационалната конференция: „ Ролята на обществената дипломация във образуването, възобновяване и развиването на руско-китайските връзки “, отдадена на 65-ата годишнина на Русия - Китайско сдружение за другарство, оповестяват съветски медии.

„ В продължение на шест десетилетия и половина, без значение от политическата обстановка, Дружеството поредно способства за укрепването на двустранните, в това число междуличностните контакти. Сред неговите ръководители и членове са били видни държавници, дипломати, представители на научния и културен хайлайф. Подобни ползотворни старания заслужават надълбоко почитание. Още повече че през днешния ден взаимоотношението сред Русия и Китай е доближи невиждани висоти “, добави още Лавров.

„ Днес груповият Запад, пробвайки се конвулсивно да резервира своята надмощие, употребява най-безскрупулни способи на геополитическо инженерство във връзка с Русия и Китай, които дефинира като свои съществени съперници “, означи съветският външен министър.

„ Връзката сред Москва и Пекин е един от основните фактори за демократизацията на интернационалните връзки, образуването на по-справедлив многополюсен международен ред “, съобщи Лавров.

„ Работата на нашите политици и дипломати не би била толкоз ефикасна без съдействието на обществената дипломация. Нейният принос за разпространение на справедлив облик на нашите страни, разпространение на най-хубавите достижения на науката, културата и изкуството на всяка друга е тежък и важен “, акцентира Лавров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР