Двустранните отношения и присъединяването към еврозоната и Шенген бяха основни

...
Двустранните отношения и присъединяването към еврозоната и Шенген бяха основни
Коментари Харесай

Йотова и Миланович обсъдиха присъединяването към еврозоната и Шенген на България и Хърватия

Двустранните връзки и присъединението към еврозоната и Шенген бяха съществени тематики на срещата в Загреб сред вицепрезидента Илияна Йотова и президента на Хърватия Зоран Миланович. Общо беше мнението, че Хърватия и България би трябвало да влязат дружно в Шенгенското пространство.

 

Вицепрезидентът Йотова напомни всички инспекции, на които е подложена България от 2011 година насам, макар че е изпълнила всички механически критерии.

 

Президентът Зоран Миланович прояви интерес към връзките сред България и Република Северна Македония.

 

„ България има исторически, само че и модерни причини за критериите, които би трябвало да извърши Скопие по пътя си към Европейския съюз. Преди всичко в Конституцията на Северна Македония би трябвало да бъдат вписани македонските българи, което ще подсигурява спазването на правата им. Западната ни съседка би трябвало да извършва Договора за другарство и добросъседство от 2017 година Трябва да спре с езика на омразата “, уточни Йотова. Тя даде образец със скорошното броене в Северна Македония и нищожно ниския брой хора, осмелили се да се самоопределят като българи.

 

Вицепрезидентът срещна хърватския президент и с метода на показване на българската история в северномакедонските учебници. „ България на всеки стадий може да стопира договарянията за участие в Европейски Съюз, ако в техния ход Северна Македония не съблюдава договореностите “, съобщи Илияна Йотова.

 

„ За страдание, не сме си свършили работата като страна. Трябваше да работим освен с сътрудниците ни от Западна Европа, само че и в тази част на Европа “, съобщи по-късно вицепрезидентът пред български медии.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР