Двупартийна група американски конгресмени, членове на Постоянната комисия по разузнаване

...
Двупартийна група американски конгресмени, членове на Постоянната комисия по разузнаване
Коментари Харесай

Конгресмени: Администрацията на САЩ се опитва да ограничи възможностите на Украйна

Д вупартийна група американски конгресмени, членове на Постоянната комисия по разузнаване към Камарата на представителите, приканиха министъра на защитата Лойд Остин да разреши на Украйна да употребява оръжия, създадени в Съединени американски щати, за нанасяне на удари по цели на територията на Русия, да укрепи военновъздушните сили на Украйна и да ускори нейната противовъздушна защита , съобщи Укринформ.

" След среща с делегация от украински парламентаристи, законодателите от Конгреса подчертаха, че с цел да може Украйна да се пази по-добре от Русия, Съединени американски щати би трябвало да разрешат потреблението на оръжия от страна на Украйна, които ще разрешат на армията й да нанася удари по стратегически цели на територията на Русия, да образова в допълнение украински водачи на (изтребители) Ф-16 и да укрепи системите за противовъздушна защита на Украйна ", се споделя в известието на комисията.

A House subcommittee is investigating the Pentagon's DEI advisory board ahead of a report on DEI policies in the military. Congressmen Jim Banks and Glenn Grothman argue the Defense Department prioritizes race, sex, and gender over mission readiness.
— The New York Sun (@NewYorkSun)
В писмото, адресирано до министъра на защитата на Съединени американски щати, написа още, че актуалната американска администрация се пробва да ограничи опциите на Украйна да нанася удари по цели на територията на Русия с оръжия, предоставени от Съединени американски щати.

Group of congressmen call on Pentagon to allow Ukraine to attack targets in Russia
— Ukrainska Pravda in English (@pravda_eng)
" От значително значение е администрацията на Байдън да даде на украинското военно управление опцията да организира цялостния набор от интервенции, нужни за отговор на непровокираното нахлуване на Русия върху тяхната суверенна земя ", се споделя в писмото.

Освен това законодателите акцентират нуждата от увеличение на броя на украинските водачи на Ф-16 и подсилване на украинските системи за противовъздушна защита.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР