Двумесечната карантина в китайския град Ухан, където започна пандемията от

...
Двумесечната карантина в китайския град Ухан, където започна пандемията от
Коментари Харесай

Карантината в Ухан приключи днес

Двумесечната карантина в китайския град Ухан, където стартира пандемията от ковид, завърши през днешния ден, съобщи Ройтерс.

Китайските управляващи постановиха карантина на 11-милионния Ухан в края на януари, с цел да спрат разпространяването на вируса. Над 50 000 души в Ухан се заразиха с вируса, а смъртните случаи в града са 2500 - близо 80 % от всички умряли в Китай, излиза наяве от публични данни.

Вирусът се трансформира в световна пандемия, като случаите на заразяване по света са общо над 1,4 милиона, а смъртните случаи - над 82 000. Пандемията аргументи безпорядък в международната стопанска система, откакто държавните управления на страните по света бяха принудени да вкарат карантинни ограничения за преодоляването й.

Властите започнаха да смекчават рестриктивните мерки в Ухан, откакто през последните 21 дни в града бяха регистрирани единствено три нови случая на заразяване с ковид.

В провинция Хейлунцзян, Северен Китай, обаче се следи нарастване на импортираните от чужбина случаи. Става дума за инфектирани пасажери, идващи от Русия, с която Хейлунцзян граничи. По тази причина управляващите на намиращия се в провинцията град Суйфънхъ вкараха ограничавания за придвижването на жителите си, сходно на тези, които действаха в Ухан. Жителите на града би трябвало да си стоят вкъщи, като единствено един от членовете на фамилията може да излиза на открито един път на три дни, с цел да напазарува артикули от първа нужда, като би трябвало да се върне същия ден, съобщи китайската държавна телевизия.

Около 55 000 души се чака да изоставен през днешния ден Ухан с трен. Над 10 000 пасажери към този момент са напуснали града със аероплан, откакто още веднъж има полети на летището Ухан Тянхъ. Все още обаче не са обновени полетите до Пекин и интернационалните полети.

Хората, идващи от Ухан в Пекин, ще минават през два стадия на проби за ковид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР