Двукратният треньор номер 1 на България Михаил Таков коментира пред

...
Двукратният треньор номер 1 на България Михаил Таков коментира пред
Коментари Харесай

Видя се, че Джошуа не е извънземен, Пулев го превъзхожда с опит

Двукратният треньор номер 1 на България Михаил Таков разяснява пред БЛИЦ СПОРТ борбата сред Антъни Джошуа и Карлос Такам, която бе извоювана от британеца с механически нокаут в десетия рунд. Камерунецът размени Кубрат Пулев, който получи контузия и отхвърли срещата. Бившият треньор на Кобрата разяснява и възможен мач за международната купа на WBА, в който българинът би трябвало да се боксира с Фрес Окендо.
- Какво ви е мнението за мача сред Антъни Джошуа и Карлос Такам?
- Бях в Сърбия и не можах да го виждам онлайн, само че тази заран се прибрах и изгледах запис на цялата среща. Не беше неприятен мач. Такам нямаше какво да губи и игра хубаво. Хареса ми. Държа се мъжки. Направи и някои непозволени неща – разруши носа на Джошуа с глава. Всичко може да стане в бокса, случват се и такива неща.

- Правилно ли реферът приключи дуела?
- Товае негово мнение и негово виждане. Той е индивидът, който взема тези решения. Може някои да не са съгласни с него, само че тук съдията взема решение. Той е индивидът, който би трябвало да резервира здравето на боксьорите. Оставяме всеки да пояснява както желае.

- Толкова огромно чудовище ли е Антъни Джошуа?
- Не. Не може да се каже чудовище. Не е извънземен, а е жив човек.

- Какво щеше да се случи, в случай че на мястото на Такам бе Кубрат Пулев?
- Кубрат има доста повече опит от Джошуа. Във времето Антъни построява своя темперамент с такива победи и такива срещи. Това му оказва помощ да възмъжее и да си подвига още повече самочувствието.

- Видяхте ли отмалялост в Джошуа след 5-6 рунд?
- Срещу по-добри съперници се играе по-лесно и по-добре. Какъвто е Кубрат. Ако Кобрата беше подготвен на 100%, не може да се каже какво щеше да се случи. По-добре да не гадаем. Мениджърите на Пулев изпреварват нещата. Много по-добре е да играе за шампионска купа на WBA, в сравнение с да се търси среща с най-най-най еди кой си. По-добре да имаме първенец в тежка категория и доста повече пари ще се получат, в случай че Пулев играе като „ международен първенец на WBA” против „ супер първенец на WBA “, извънземен или какъвто е там.

- Имате ли наблюдения върху пуерториканеца Фрес Окендо, с който би трябвало да се бие Пулев за купата „ международен първенец на WBA”?
- Латиноамериканците са доста рискови. Не са инцидентни боксьорите от този район. Надявам се Кубрат да има една добра подготовка, едно положително менажиране по отношение на датата и подготовката. Много ще бъде значима последната част от подготовката. Трябва да има положителни спаринг сътрудници в Америка, а не както в този момент руснаци и хървати. Трябват да се подберат такива, които са с латиноамерикански жанр на боксиране. Да се надяваме на една добра подготовка и победа за Пулев.

- Боксовият свят чака още един мега конфликт – Антъни Джошуа против Деонтей Уайлдър. Какво би се случило съгласно вас в една такава среща?
- И единият, и другият, се построяват. Уайлдър има доста по-голям опит от Джошуа. Ще бъде един доста добър дуел, само че доста зависи къде ще се състои. Виждате, че всеки един мач е непредвидим и се взема решение за секунда или две. Ето в този момент един удар с глава и едно строшаване, което може да промени напълно развиването на срещата. Другият път може да бъде нокдаун или счупена скула. Джошуа е жив човек и той също се пропуква, пропуща удари. В бокса е по този начин – всичко може да се случи за секунда и да промени напълно мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР