Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен обясни по

...
Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен обясни по
Коментари Харесай

Алонсо предложи на Макс да карат заедно в Льо Ман

Двукратният международен първенец във Формула 1 Макс Верстапен изясни по време на последния кръг от сезона в Абу Даби, че не се вижда да остане доста дълго в спорта, защото му се желае да опитва “други надпревари, други шампионати ”. Настоящият контракт на Макс е до края на 2028 година, когато той ще е на 31 години и е изцяло евентуално по-късно той да си тръгне от Формула 1. А във връзка с “другите надпревари ” Верстапен посочи, че става въпрос за “състезания за устойчивост ”.

Разбира се, Фернандо Алонсо, който има две победи в “24 часа на Льо Ман ” през 2018-2019, реагира бързо и предложи на Макс да обединят старания в един екипаж, който съгласно него ще има “шансове за триумф, в случай че кара за мощен тим ”.

Първата реакция на Макс беше: “Явно Фернандо в никакъв случай няма да се пенсионира ”. И по-късно добави обяснението си.
 Алонсо за трети път тества кола без реклами Алонсо за трети път тества кола без реклами
“В това отношение двамата с Фернандо си приличаме - беше коментарът на Верстапен. - Но в случай че Фернандо се захване с подобен план, то той ще желае мощен автомобил и късмет да се бори за успеха. В този смисъл, двамата мислим еднообразно. Но към този момент не бързам със надпреварите за устойчивост, там се случват огромни промени, по тази причина е по-добре да изчакам и да видя какво ще се случва оттук насетне. Като се изяснят трендовете в развиването на тези съревнования, още веднъж ще дискутираме тази тематика. ”
 Люис: Ударът с Макс ме лиши от късмет за победа в Бразилия Люис: Ударът с Макс ме лиши от късмет за победа в Бразилия
Въвеждането на новите правила в надпреварите за устойчивост докара до напор от автомобилни производители, които ще дебютират в класовете Хиперкар и LMDh през идващите две години, което дава обещание конкуренция на невиждано до момента високо равнище в спорта.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР