Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен категорично отхвърли

...
Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен категорично отхвърли
Коментари Харесай

Верстапен категоричен: Няма да участвам на Инди 500

Двукратният международен първенец във Формула 1 Макс Верстапен изрично отхвърли опцията в миналото да взе участие в надпреварата „ 500 благи на Индианаполис “, което е част от неофициалната „ Тройна корона “ на моторните спортове. Освен надпреварата в Индианаполис част от „ Тройната корона “ са още Гран При на Монако във Формула 1 и „ 24-те часа на Льо Ман “.

„ Харесва ми да виждам Индикар, мисля, че там има доста положителни водачи, а против някои от тях аз съм се състезавал. Имам положителни връзки с тях и желая те да се показват добре. Но аз да карам на „ Инди 500 “? Абсолютно не. Може да отида там да виждам, само че не и да се състезавам “, сподели Верстапен пред медиите.

Декларацията на Верстапен, че той няма да кара на „ Индианаполис 500 “, на практика подсигурява, че той няма да се бори за „ Тройната корона “. Последният водач, който опита това бе Фернандо Алонсо, който през 2017 пропусна Гран При на Монако, с цел да взе участие на „ Инди 500 “ и се движеше в челото преди щета в неговия мотор да го извади от надпреварата.

Испанецът е печелил два пъти Гран При на Монако (2006 и 2007) и има две победи в „ 24-те часа на Льо Ман “ (2018 и 2019). Освен през 2017 испанецът се включи в „ Инди 500 “ още през 2019 и 2020, само че през 2019 даже не мина квалификациите, а година по-късно финишира на 21-то място.

В същото изявление, в което изрично отхвърли опцията да кара на „ Инди 500 “ Верстапен съобщи, че би се радвал, в случай че успее да повтори повтори пътя на Алонсо, когато неговият контракт с Ред Бул изтече. Контрактът на нидерландеца с „ биковете “ е до края на 2028 година.

„ Все още съм доста млад, само че постоянно съм казвал, че желая да вземам участие и в други дисциплини, както го направи Фернандо. Но също така, когато печелиш доста или най-малко прекарваш доста време в челото би трябвало да има смисъл да се върнеш. Защото в случай че се върнеш и нямаш късмет да печелиш доста мъчно можеш да останеш стимулиран “, сподели нидерландецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР