Двукратният световен шампион във Формула 1 Емерсон Фитипалди критикува масовото

...
Двукратният световен шампион във Формула 1 Емерсон Фитипалди критикува масовото
Коментари Харесай

Фитипалди: Във Формула 1 има много пилоти без талант!

Двукратният международен първенец във Формула 1 Емерсон Фитипалди подлага на критика всеобщото нахлуване на водачи, подкрепени от съществени бюджети, които обаче не съумяват да потвърдят на пистата, че заслужават мястото си измежду най-хубавите в света.

Фитипалди стана следващата звезда, която обръща внимание на тази наклонност, както и на извънредно бързо растящите разноски за присъединяване на млади водачи на високо равнище в шампионатите, позиционирани од Формула 1. ФИА се опита да ограничи феномена на “платените водачи ” с въвеждането на системата за събиране на точки, които да дават право на суперлиценз за международния шампионат, само че това не даде изцяло предстоящите резултати.

“В момента има голяма вълна на млади момчета с доста пари и спонсори, които влизат в спорта и желаят да карат във Формула 1 - изясни именитият бразилец, който по-рано тази година се опитва несполучливо да влезе в италианския сенат. - Но от време на време се случва по този начин, че тези момчета нямат задоволително гений. За страдание, през днешния ден главната разлика сред водачите идва от парите, които вървят с тях, през Формула 4, Формула 3 и Формула 2. Това слага в мъчно състояние положителните водачи, които имат гений, само че не и пари. ”
 Фитипалди не съумя да стане сенатор в Италия Фитипалди не съумя да стане сенатор в Италия
Внукът на Емо - Пиетро Фитипалди кара през вчерашния ден в първата свободна подготовка за Гран При на Мексоки Сити за Хаас, където е авариен водач. Пиетро обаче не е измежду кандидатите за титулярно място в Хаас за следващата година.
 Фитипалди ще кара в две тренировки за Хаас преди края на годината Фитипалди ще кара в две тренировки за Хаас преди края на годината
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР