Двукратният световен шампион в скока на височина Мутаз Есса Баршим

...
Двукратният световен шампион в скока на височина Мутаз Есса Баршим
Коментари Харесай

Баршим: За първи път тренирам без цел

Двукратният международен първенец в скока на височина Мутаз Есса Баршим прикани сънародниците си в Катар да си седят вкъщи и да съблюдават наредбите, с цел да може светът по-бързо да се оправи с разпространяването на ковид. Той показа и какво се е трансформирало за него в изключителната обстановка.

“Трябва да си седнал съм у дома – с изключение на когато не упражнявам или не съм до магазина. За мен няма толкоз огромна разлика, защото постоянно си седнал съм у дома.

Разбира се, това се отразява върху тренировките ми – проектът не върви както би трябвало. Не можем да използваме някои уреди и би трябвало да съкратим подготвителните сесии. За благополучие съумявам да работя с треньора си.

View this post on Instagram
A post shared by Prince Barshim243 (@mutaz.barshim) on Mar 19, 2020 at 10:34am PDT
Ситуацията е доста странна – за първи път в моята спорта кариера упражнявам без цел. Не знам по кое време ще бъде първото ми съревнование, дали ще има Олимпиада или по кое време ще стартира сезонът. Така че е мъчно да останеш стимулиран без цел, за която да работиш. Но във времена като това здравето е главен приоритет. Просто се надявам всички да бъдат в сигурност и да слушат управляващите, да съблюдават инструкциите и предизвестията, с цел да продотвратят разпространяването на вируса”, показа Баршим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР