Двукратният най-полезен играч в Националната баскетболна асоциация на САЩ и

...
Двукратният най-полезен играч в Националната баскетболна асоциация на САЩ и
Коментари Харесай

Никола Йокич e баскетболист на годината в Сърбия

Двукратният най-полезен състезател в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (НБА) с екипа на Денвър Нъгетс Никола Йокич и капитанът на националния отбор при дамите Тина Крайшник бяха определени за най-хубавите баскетболисти на Сърбия за 2022 година. Местната баскетболна федерация обичайно избира баскетболист и баскетболистка номер 1 през миналата година след гласоподаване сред спортните публицисти в страната. 

Никола Йокич получи оценката при мъжете за трети път в кариерата си след 2018 и 2021 година, изпреварвайки Василие Мицич от Анадолу Ефес и Милош Теодосич от Виртус Болоня. Тина Крайшник завоюва наградата при дамите за първи път. 

„ Много скърбя, че не мога да бъда на церемонията, само че желая да благодаря на баскетболната федерация на Сърбия и публицистите за вода. Това е огромна чест и наслаждение за мен. Знаем какво значи баскетболът за моята татковина и за мен. Благодаря на фамилията си и на тима, които ви оказват помощ да се развъртвам в последните седем-осем години “, съобщи Йокич посредством видеообръщение. 

Сърбинът попадна и в топ 10 в обичайна анкета на Българска телеграфна агенция „ Спортист на Балканите. Никола Йокич зае шестото място в нея, пред други двама баскетболисти - Янис Адетокунбо (Гърция) и Александър Везенков (България).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР