Двукратната олимпийска шампионка Кастер Семеня ще направи последното си състезание

...
Двукратната олимпийска шампионка Кастер Семеня ще направи последното си състезание
Коментари Харесай

Кастер Семеня ще бяга на Диамантената лига в Доха

Двукратната олимпийска шампионка Кастер Семеня ще направи последното си съревнование на 800 метра преди Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) публично да спре от присъединяване в надпревари атлетките с по-високо равнище на тестостерон в организма и тези с хиперандрогенизъм в дисциплините от 400 метра до една миля. Решението на IAAF ще влезе в действие на 8 май.

Семеня ще започва на 800 м в Доха още на следващия ден. На стадион “Халифа” в Катар ще се организира първият шампионат от Диамантената лига за годината. Сред състезателките на две обиколки ще забележим и сребърната олимпийска медалистка от Рио 2016 Франсин Нионсаба (Бурунди), която неотдавна също показа, че е с хиперандрогенизъм.

Миналата седмица Семеня завоюва купата на Южна Африка на 5000 метра с резултат от 16:05.97 минути, което е надалеч от норматива за Световното в Доха - 15:22.00 минути.

“Знам, че постоянно аз съм била задачата за разпоредбите на IAAF. От десетилетие IAAF се пробва да ме откаже, само че в действителност ме прави по-силна. Решението на CAS няма да ме откаже. Ще продължа да въодушевявам младите дами и атлетки в Южна Африка и по света”, се споделя в изказване на 28-годишната Семеня, което беше споделено пред медиите от нейните юристи.

Личният връх на южноафриканката на 800 метра е 1:54.25 минути, като тя е и най-бързата в стартовия състав за Диамантената лига в Доха. Това ще бъде и нейният първи старт на 800 метра за годината.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР