Двукратната олимпийска медалистка, председател на Българския стрелкови съюз и бивш

...
Двукратната олимпийска медалистка, председател на Българския стрелкови съюз и бивш
Коментари Харесай

Лечева: Радвам се за ЦСКА

Двукратната олимпийска медалистка, ръководител на Българския стрелкови съюз и някогашен състезателен министър Весела Лечева приказва пред " Арена спорт " по Българска национална телевизия.

Тя разяснява избора си в комисията по " Обществените въпроси и корпоративните връзки " към Международния олимпийски комитет (МОК), само че се спря и на тематиката за новия стадион на ЦСКА.

Лечева е първата българка след Надежда Лекарска, която стана член на комисия в МОК.

" Тази комисия има голям престиж. Всички 31 членове в нея са хора с дълги спортни биографии, с принос към спорта в техните страни, общественици, политици. Хора с огромен престиж ", разяснява Лечева.

" Това е голямо предизвикателство, което одобрявам с огромна отговорност и признателност. С тези 40 години, които имам в спорта, от които 25 като деен играч, а останалите като народен представител и министър на спорта, считам, че имам какво да дам ", добави Лечева.

" Важно е България да бъде показана във всяка огромна интернационална организация. Дълги години нямахме посланичество в една от най-влиятелните и авторитетни организации каквато е Международният олимпийски комитет. Моето наличие там е добър знак ", сподели още Весела Лечева.

Председателят на Българския стрелкови съюз (БСС) се върна и към времето, в което беше длъжностен министър на младежта и спорта. Спря се на значимите неща в мандата - началото на реконструкцията на стадиона на ЦСКА, откриването на " Арена Бургас ", новата стратегия за треньори.

" Модерното оборудване на ЦСКА ще бъде допустимо с помощта на нашите старания. Направихме по този начин, че този развой да е необратим. Доказахме, че страна и частен вложител могат да работят добре.

Надявам се, че ще имаме един добър работещ модел. Ключово значимо беше да има бистрота, когато става въпрос за отбрана на ползите на страната и спортната общност.
 Филипов с коментар за Вечното дерби и новия стадион на ЦСКА
Филипов с коментар за Вечното дерби и новия стадион на ЦСКА

" Трябва да се спре с тези нелепости по трибуните "

Уставът беше изработен по този начин, че да няма превес на частния вложител. Радвам се за ЦСКА, само че се надявам това да е добър образец за доста други спортни клубове ", разяснява Весела Лечева.

" Гордея се с програмата за треньорите, която ще им даде късмет да останат в България и да дадат своята експертиза за българския спорт ", сподели тя във връзка с програмата на ММС, призната в мандата на служебното държавно управление.

" Има и неща, които не успяхме да създадем, като това да намерим нов спонсор на " Арена София ", тъй че има какво да се свърши ", разяснява Лечева.

Попитана за упованията за Париж 2024, Лечева показа: " Струва ми се, че наличието ни в Париж ще бъде много лимитирано. Надявам се да се работи професионално, тъй че триумфите да са устойчиви, тъй като олимпийските медали стимулират децата да спортуват ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР