Двукратната бивша шампионка Виктория Азаренка (Беларус) победи 11-ата в ранглистата

...
Двукратната бивша шампионка Виктория Азаренка (Беларус) победи 11-ата в ранглистата
Коментари Харесай

Виктория Азаренка е на осминафинал на Australian Open, шампионката от 2017 г. Слоун Стивънс си тръгва от Мелбърн

Двукратната някогашна шампионка Виктория Азаренка (Беларус) победи 11-ата в ранглистата Йелена Остапенко (Латвия) с 6:1, 7:5, с цел да се класира за седми път на осминафинал на Откритото състезание на Австралия по тенис.

Азаренка пласира повече уинъри в срещата и направи по-малко непредизвикани неточности. Остапенко падна в клопката на личната си безредна експанзия на корта, а във втория сет опита да се върне в мача, повеждайки с 3:1. След това обаче при 5:3 позволи два поредни пробива и в последна сметка се съобщи, откакто в 12-ия гейм на частта пропиля четири благоприятни условия да изравни за 6:6.

" Харесвам провокациите. Има моменти, в които не можеш да избягаш. Трябва да се изправиш против казуса и да го решиш в своя изгода. Но това е нещо, което би трябвало да имаш сили и да преминеш през това ", съобщи доволната Азаренка след мача.



Следващият противник на Азаренка ще бъде украинската квалификантка Даяна Ястремска, която изравни най-хубавото си показване в Големия шлем с победа с 6:2, 2:6, 6:1 над 27-ата в ранглистата Ема Наваро.



Ястремска отпадна в първи кръг в предходните си седем участия в Големия шлем и не беше минавала във втората седмица на шампионат от Шлема, откогато доближи същия стадий в Уимбълдън през 2019-а година.

" Чувствах се много нервна. Във втория сет почувствах лека болежка във врата и си помислих, че може да се наложи да изляза от мача, само че си споделих, че няма да се предавам. Постарах се да не мисля прекалено много върху болката в третия сет, тъй като те вади от концентрацията ", сподели Ястремска, която вкара 36 уинъра.

Руската тенисистка Анна Калинская пък в профил шампионката от 2017-а година Слоун Стивънс (САЩ) с 6:7 (8:10), 6:1, 6:4 в различен дуел от трeтия кръг.

За Калинская това е първо класиране в кариерата на подобен стадий, като до през днешния ден в никакъв случай не беше прекосявала втори кръг в Шлема.

Жасмин Паолини (26) доближи четвъртия кръг на Голям шлем за първи път с победа със 7:6 (1), 6:4 над Анна Блинкова, която нокаутира №3 Елена Рибакина в предходния кръг и накара всички в света на тениса да приказват за нея. От гейм на гейм през днешния ден обаче силите на Блинкова приключваха и най-после тя изглеждаше доста по-изцедена от противничката си.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР