Двуетажен луксозен кокошарник събира погледите на местни и туристи в

...
Двуетажен луксозен кокошарник събира погледите на местни и туристи в
Коментари Харесай

Петзвезден лукс: Родопчанин построи къща за щастливи кокошки...

Двуетажен първокласен курник събира погледите на локални и туристи в смолянското село Момчиловци. Постройката имитира същинска родопска къща, само че в смален мащаб. Тя е в двора на Елена и Иван Манджукови.

С доста мурафет и усет стопанинът я направил самичък за дом на кокошките на фамилията. Първият етаж на кокошия дом е облицован с камъни, а втория етаж е от дъски. Направени са и прозорчета, с цел да влиза светлина на птиците. 

Майсторът на истинския курник е картофопроизводител и в селото го хвалят като доста почтен и трудолюбив човек. През лятото се занимава с развъждането на картофи, с които е известно селото, а през зимата  е ски преподавател в Пампорово. Е, това е дом на същински щастливи кокошки, означават в родопското село.

" Висок стандарт за селскостопанско помещение заложи Иван Манджуков. Чак перденца има на прозорците в кокошарника. В продължение на години семейство Манджукови облагородяват парцела си наоколо до учебното заведение в Момчиловци. Цялото семейство са хора естети, с усет към красивото. Всеки кмет си мечтае за повече такива хора в обитаемото място. С тях образът му би бил друг ", сподели кметицата на Момчиловци Сийка Суркова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР