Двудневен празник на мюзикъла със суперхита Исус Христос Суперзвезда на

...
Двудневен празник на мюзикъла със суперхита Исус Христос Суперзвезда на
Коментари Харесай

Двудневен маратон с хита “Исус Христос Суперзвезда“ на Пловдивската опера

Двудневен празник на мюзикъла със суперхита " Исус Христос Суперзвезда " на Пловдивската опера ще има на 4 и 5 януари от 19 часа на цената на Дома на културата " Борис Христов ". Силният образен театър на Веселка Кунчева е с присъединяване на познати имена от българската сцена.
Прочетете още
Рок операта на Тим Райс и Андрю Лойд Уебър е показана за първи път на сцена през 1971 година Сюжетът преглежда политическите и междуличностни конфликти на Юда Искариотски и Исус. Действието почти следва каноничното евангелие за последната, буйната седмица от живота на Исус, като стартира с идването на Исус и неговите почитатели в Йерусалим, и приключва с разпването му на кръст.

Поставянето на спектакъла на Бродуей в Ню Йорк (най-населеният с евреи град в света отвън Израел) провокира голям брой публични разногласия и спорни оценки, като става причина за митинги от страна на доста религиозни групи.

Екипът:
Диригент: Константин Добройков; Режисьор: Веселка Кунчева; Художник: Мариета Голомехова; Хореография: Явор Кунчев; Участват: Николай Воденичаров–Никеца, Владимир Михайлов и Юлия Йорданова Керана, Константин Кацаров, солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера-Пловдив.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР