Двойното гражданство за министри трябва да отпадне, защото в тази

...
Двойното гражданство за министри трябва да отпадне, защото в тази
Коментари Харесай

Борисов: Забраната за двойното гражданство за министри трябва да отпадне

Двойното поданство за министри би трябвало да отпадне, тъй като в тази динамичност, доста има доста съумели българи живеят на открито, не желаят да си заменят  двойното поданство, а можем да ги използваме като министри и ще бъдат сполучливи. Ще настояваме с сътрудниците, в случай че намерим единодушие сред трите партии.

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов откакто Народното събрание гласоподава на първо четене измененията в конституцията. 

Визирам сполучливи български жители в чужбина, изясни той, само че не посочи дали засяга двойно поданство от Европейски Съюз, или от трети страни  Ако сте в Канада, вместо да става проблем, че си министър - имахме подобен образец, умерено излезе нелепост, с политически вреди.И даде образец и с Илхан Кючюк.

Другата седмица ще е второто четене, а на 20 декември - третото четене на измененията в конституцията, начерта графика Борисов.

163 депутати гласоподаваха за измененията, това е значимото, трите партии съумяха да го реализиран. От ПП-ДБ отсъстваха, ще забележим кои са.

Запитан дали ще претърпи промени текстът, с който си лимитират пълномощията на президента за служебното държавно управление, Борисов отговори: 

Има неща, с които можем да се съобразим и с президентската институция, и по отношение на указите. Тези всички разнопосочни отзиви и в диалози с нашите сътрудници. Неведнъж съм казвал, че по тази тематика съм се доверил на Христо Иванов. В диалози с сътрудниците с групата ще търсим най-хубавия баланс.

За мандата на ръководителите на висшите съдилища изясни, че ще се откри поддръжка за един мандат. Много забавно е мнението на Венецианската комисия, която споделя в прокурорската гилдия да не са повече политиците, а ние споделяме - нищо, ние ще си ги създадем да са по-малко или повече.

Не са разпределени регулаторите, в стая в Народното събрание. Докато нищо не е решено.Ще се търсят най-хубавите хора, които не са доста. 

Борисов поддържа изпращането на нова военна помощ за Украйна. Особено тези с отпаднала нужда, тези, които са развалени, само че могат да се поправят, да се дадат и да се заменят с нови системи, които да покриват и въздушните системи, както направихме със страйкърите и бронираните машини. Това е развой, който може да обнови българската войска, сподели водачът на ГЕРБ. 

По мотив последните проучвания, съгласно които Народното събрание има доста невисок рейтинг, Борисов сподели:

Винаги съм апелирал хората да гласоподават, и съм дал своя вот. Това, което народът е отредил, това е в Народното събрание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР