Двойно увеличение на случаите на остри респираторни заболявания има в

...
Двойно увеличение на случаите на остри респираторни заболявания има в
Коментари Харесай

Вируси на хремата разболяват наред

Двойно нарастване на случаите на остри респираторни болести има в София през последните седмици на октомври, спрямо месец септември. Това демонстрират данните за заболеваемостта на Столичната Регионална здравна ревизия.

За седмица записаните заболели са към този момент над 360, при 150 до 170 за седмица през последния летен месец.

Вирусите на хремата - риновирусите и по този начин наречените парагрипни вируси засягат по-често хората в дейна възраст. Те са съществени причинители на болестите, които нападат сега. Групата им е огромна - адено, рино и корона вируси, които са „ братовчеди " на грипния. Боледуват дребни и огромни. Няма по какъв начин да се защитим, тъй като ваксина против тази болестотворна войска от стотици причинители на инфекции, няма. Само вирусите на хремата са над 120 разновидности.

Заразата се популяризира елементарно, тъй като децата към този момент са на учебно заведение и по през целия ден са в класните стаи, събрани вкупом.

В офисите прозорците остават компактно затворени, поради боязън от настинка. А това е причина вирусите да се популяризират по-лесно и да разболяват наред.

А внезапното захлаждане е тестване за организма. Докато се приспособи, и носът стартира да тече.

Хремата постоянно се подценява. Ако обаче носът остане запушен нос и тя се проточи по-дълго, в случай че заран при ставане от сън човек има болки в главата, към този момент би трябвало да се мисли за бактериални затруднения, предизвестяват лекари. 

Засега у нас няма изолиран грипен вирус. Затова епидемиолозите считат, че още е рано да се приказва за грип. Но е време рисковите групи - хора над 65 години и хронично болните, както и всички, които желаят, да се имунизират.  

Новите родители
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР