Двойно увеличение на пациентите с инсулт регистрират в университетска болница

...
Двойно увеличение на пациентите с инсулт регистрират в университетска болница
Коментари Харесай

Двойно увеличение на пациентите с инсулт в Русе

Двойно нарастване на пациентите с инсулт записват в университетска болница „ Медика ” в Русе. Само за първите две седмици на тази година са признати 30 пациента с животозастрашаващото положение. За съпоставяне - през най-горещите летни месеци – юли и август, в отделението на месец са одобрявани по 25-30 пациенти с подобен проблем. 

„ Ние невролозите всяка година означаваме такава наклонност за увеличение на броя на пациентите с инсулт, само че това, което наблюдавахме в първите дни от новата година, е в действителност една стряскаща наклонност ”, разяснява по NOVA доктор Кръстева от лечебното заведение.

По думите ѝ това се дължи на внезапното захлаждане, което води до така наречен конвулсия на кръвоносните съдове и повишение на кръвното налягане.

Медикът напомни, че в рисковата група попадат всички пациенти в преклонна възраст, както и тези с артериална хипертония, захарен диабет и други. Тя уточни, че измежду първите признаци на инсулта са деформиране на лицето, неочаквана смяна в говора и уязвимост на крак. При тях следва да бъде потърсена лекарска помощ, като най-хубавото време за реакция е до 4 часа и половина след началото на първите признаци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР