Двойният убиец Илиян Тодоров, който бе арестуван на узбекистанското летище

...
Двойният убиец Илиян Тодоров, който бе арестуван на узбекистанското летище
Коментари Харесай

Дойде Видовден за касапина от „Соло“


Двойният палач Илиян Тодоров, който бе задържан на узбекистанското летище след 12-годишно търсене, ще бъде екстрадиран в България в тримесечен период, с цел да излежи доживотната си присъда за изтезанието на студентите Кирил Въжаров и Васил Александров през далечната 2009 година

 

Това даде обещание основният прокурор Иван Гешев, откакто организира среща с околните на убитите младежи. Главният прокурор акцентира, че настояването за екстрадицията на касапина към този момент е подписано и откакто бъде преведено, в околните дни ще замине за Ташкент.

 



Припомняме, че Тодоров бе арестуван на летището в Узбекистан на 1 март при опита му да излети за Истанбул с подправен паспорт.

В Узбекистан против него е формирано дело да потреблението на неистинен документи, което планува наказване от до 5 години затвор.

 

Родните управляващи се надяват, че все пак Тодоров ще им бъде предаден, с цел да излежи у нас присъдата си за потреблението на подправен паспорт. На 18 април 2009 година, той умъртви с нож двама студенти след пиянска кавга сред две компании. Трагедията се разигра в дискотека „ Соло “.

 

Ден след касапницата, потресла цяла България, десетки очевидци показаха като причинител на двойното ликвидиране точно Илиян Тодоров, чийто татко по това време бе народен представител от Българска социалистическа партия и лидер на листата на социалистите в Перник за парламентарните избори. Малко прочут факт е, че касапинът е родственик на Георги Първанов по бащина линия.

Бащата на Илиян Тодоров – Венцислав е втори братовчед с Първанов.

 

Макар да се съобщи дни след осъщественото закононарушение, Илиян се опита да заблуди проверяващите като боядиса косата си в жълто-оранжев цвят и се опитваше да ги убеди, че от години върви с сходна фризура.

Въпреки множеството доказателства, че точно Илиян Тодоров е причинителят на двойното ликвидиране, той бе скандално оневинен на първа инстанция в Софийски градски съд от към този момент някогашния арбитър Румяна Ченалова.

На 09.12.2011 г, тя го оневини като причинител на двойното ликвидиране и разпореди освобождението му от ареста.

 

В следствие Софийският апелативен съд анулира оправдателната присъда та Ченалова и осъди Тодоров на пожизнен затвор. Наказанието му бе доказано и от Върховния съд на 15.12.2013 година Когато обаче той бе потърсен от полицейските управляващи в дома на баба му и дядо му в Пловдив, където е била последната му адресна регистрация, както сами се досещате – не бе открит.

 

И до през днешния ден не е известно по кое време тъкмо Илиян е съумял да избяга от България. Тук е мястото да отбележим, че това е станало със съдействието на скандалната съдийка Румяна Ченалова, защото откакто го оправдала, тя не му забранила да напуща рамките на страната. Според импровизирано изказване, касапинът е избягал няколко седмици, преди да бъде произнесена окончателната му присъда „ пожизнен затвор “.

 

Смята се, че дълго време се е укривал в ЮАР под подправена идентичност. До момента Ченалова към момента не е дала съответно пояснение за оправдателната присъда. Близки на починалите настояват, че оправдателната присъда е била изтъргувана против рушвет на стойност 200 бона. Няколко месеца след ареста на Илиян, родителите му продадоха два жилището – един в София и един в Перник. В следствие сумата е била предадена на Ченалова при среща в Хасково.

Източник: Уикенд
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР