„Двойният стандарт определено личи”. Това каза в студиото на Нова

...
„Двойният стандарт определено личи”. Това каза в студиото на Нова
Коментари Харесай

Адвокат: Войната между МВР и прокуратурата стигна до върхова точка

„ Двойният стандарт несъмнено личи”. Това сподели в студиото на Нова ТВ юрист Людмил Рангелов, който още в първите часове на арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова разгласи, че до обвинявания след невижданата акция на Министерство на вътрешните работи няма да се стигне.

Задържани по съмнения в рекет на предприемача Васил Божков бяха някогашният министър председател Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов и експиарът на Министерския съвет Севделина Арнаудова

След близо 24 часа в ареста, те бяха освободени без обвинявания. А Министерство на вътрешните работи и прокуратурата си размениха през медиите остри реплики за несвършена работа.

„ Практиката ми демонстрира, че постоянно, когато се правят дейности по този кьорав, нецеленасочен метод, има нещо нагласено, инсталирано и поръчано, а не логически ход на разследването”, сподели юристът.

По думите му и двете страни в разразилия се спор – Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата, имат слаби страни.

„ Слабостите на Министерство на вътрешните работи са неведнъж коментирани, само че Прокуратурата в съответния случай демонстрира друг стандарт от предишни случаи”, счита Рангелов. Според него събраните доказателства против арестуваните фактически не са задоволителни за покачване на обвиняване, само че в предишното с сходен доказателствен материал Прокуратурата е изправяла лица пред Съда.

„ Двойният стандарт несъмнено личи”, безапелационен е юристът.

„ Арестът на Борисов е върхова точка на спора сред Министерство на вътрешните работи и обвиняването, който стартира още с рухването на държавното управление на някогашния министър председател. Тази война прави съвсем невъзможна битката с престъпността”, сподели още юрист Рангелов.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР