Двойката, открита в критично състояние в събота вечерта в дома

...
Двойката, открита в критично състояние в събота вечерта в дома
Коментари Харесай

Британската полиция потвърди за ново отравяне с Новичок

Двойката, открита в сериозно положение в събота вечерта в дома им в Еймсбъри, на десетина километра от Солсбъри, е била изложена на нервнопаралитичния сътрудник " Новичок ", заяви английската полиция, представена от международните организации.

Става въпрос за създаденото в Съюз на съветските социалистически републики отровно вещество, употребявано при офанзивата против някогашния двоен съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия, напомня Ройтерс.

Според английската полиция обаче няма разследващи данни двойката да е нападната съзнателно. Нищо в биографиите на потърпевшите Чарли Роули и Доун Стърджис не допуска те да са били цел на офанзива. Все още не се знае по какъв начин е било пренесено нервнопаралитичното вещество, допълниха силите на реда.

" Не сме в положение да кажем дали нервнопаралитичното вещество е от същата доза, на която са били изложени Скрипал. Очевидно е, че една от разследваните версии е връзка сред двете следствия ", съобщи Нийл Бейсу от отдела за битка с тероризма.

Говорител на английския пемиер Тереза Мей добави, че кабинетът възприема случая извънредно съществено и към този момент е разискван на съвещание на комисията за реагиране в спешни обстановки.

Полицията е обкръжила най-малко пет разнообразни места, в това число парк и парцел в Солзбъри, както и аптека и баптистки център в Еймсбъри. Двамата потърпевши се лекуват в локалната болница в Солзбъри, където седмици наред лекарите се бориха за живота на Скрипал. Първоначално се е считало, че Роули и Стърджис са взели свръхдоза хероин или крек.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР