Двойка най-добри приятелки от Тексас доказват, че приключенията нямат възрастова

...
Двойка най-добри приятелки от Тексас доказват, че приключенията нямат възрастова
Коментари Харесай

Две 80-годишни приятелки обиколиха света за 80 дни

Двойка най-хубави приятелки от Тексас потвърждават, че приключенията нямат възрастова граница - даже когато сте на 81 години.

Ели Хамби, фотограф-документалист, и Санди Хейзлип, доктор и учител, обиколиха света за 80 дни, като се насочиха от плажовете на Бали до пустините на Египет. Осемдесетгодишните дами стартират амбициозното си премеждие на 11 януари, съгласно блога, който двете употребяват, с цел да документират пътуванията си. Първата им спирка е място, което убягва даже на доста опитни пътешественици: Антарктида.

За да стигнат до най-южния континент, първо трябвало да прекосят Прохода на Дрейк - прословутите бурни води сред южния завършек на Южна Америка и Южните Шетландски острови на Антарктида. " Беше диво! Но щом стъпихме на земята на Антарктида, забравихме за всички премеждия, тъй като хубостта на Антарктида е просто впечатляваща - да видиш пингвините, айсбергите и ледниците - това беше незабравимо ", споделя Хамби в изявление за CNN.

От това първо начинание насам двойката е посетила 18 страни на всичките седем континента, постоянно облечени в идентични тениски. Освен това те са си спечелили доста почитатели в обществените мрежи, които наблюдават " пътуващите баби " в TikTok, Instagram и Фейсбук.

Хейзлип споделя пред CNN, че се е срещнала с Хамби след гибелта на брачна половинка си през 1999 година Преди гибелта му той " засади семето в сърцето ми, че би трябвало да стартираме да водим внуците си на пътувания през лятото ", споделя тя. Това я довело до Медицинската задача в Замбия - план, управителен от Хамби и брачна половинка ѝ в Южна Африка. Двете си паснали поради общия си интерес към пътуванията и устрема си да дават преимущество на неповторимите прекарвания пред комфорта и удобствата в чужбина. А след гибелта на брачна половинка на Хамби през 2005 година приятелките още повече се сближават като вдовици, предава уеб страницата High View Art.

Хейзлип споделя, че концепцията за пътуването им се заражда няколко години преди всяка от тях да навърши 80 години.

" Просто ми хрумна концепцията, тъй като преди този момент бяхме пътували дружно в чужбина ", споделя тя. " И по този начин, към четири години преди да навършим 80, един ден ѝ загатнах: " Ели, няма ли да е занимателно да обиколим света за 80 дни на 80-годишна възраст? ".

На своя уеб страница Хамби и Хейзлип споделят, че са посветили пътуването на починалите си съпрузи Кели и Дон. " Липсвате ни и бихме желали да се присъедините към нашето премеждие ", пишат те.

През последните три месеца Ели и Санди са яздили камили в Египет, срещали са се със слонове в Бали, танцували са в Непал и са следили Северното зарево във Финландия. И макар провокациите, свързани с всяко пътешестване, най-хубавите приятелки споделят, че са приключили приключението си без да влизат в никакви разногласия.

" И двете сме самостоятелни, доста упорити. Но сякаш си разрешаваме да си даваме взаимно пространство. Просто се разбираме и знаем, че това, което вършим, е нещо положително и един тип почитаме възприятията си'', споделя Хамби. За нея най-важната част от пътуването са хората, които са срещнали по пътя.

" Харесват ни всички забележителности, които видяхме, само че нещата, които помним най-вече, са хората, които срещнахме. Срещнахме някои от най-прекрасните, най-милите и най-приятелски настроени хора на света. Сега просто имаме другари по целия свят, които доста обичаме. Винаги споделяме, че когато се впуснахме в това, не сме възнамерявали отмора. Планирахме премеждие. И всеки един ден беше тъкмо такова. "

Макар че Хамби и Хейзлип завършиха с околосветското си странствуване и се върнаха вкъщи в Тексас, двете към този момент възнамеряват идващото си пътешестване. И имат значим съвет към всички пътешественици, които се тормозят от езиковата преграда.

" Знаете ли, хората постоянно ни питат по какъв начин се справяхме с езика. Открихме, че всички имаме един език и това е усмивката. Тя прави чудеса и покрива всички езици ", споделя Ели.

Те предизвикват и други по-възрастни пътешественици да не разрешават на възрастта да ги стопира. С изключение на някои дребни взаимни отстъпки - като решението да не карат мотор в Бали заради опасения от рухване - те обявиха, че възрастта им не е повлияла на маршрута им в чужбина. Те споделиха, че се усещат уверени, че в случай че се наранят по време на пътуването си, децата им " биха били спокойни, знаейки, че вършим това, което желаеме ", сподели Хейзлип.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР