Движим се по-бързо от прогнозата ми. Този вирус е различно

...
Движим се по-бързо от прогнозата ми. Този вирус е различно
Коментари Харесай

Лъчезар Томов: Очаквам до 1700 новозаразени на ден около 17 август

Движим се по-бързо от прогнозата ми. Този вирус е друго животно – оценките варират сред 5-10, т.е. един човек да болести 5-10 души. Това съобщи математикът Лъчезар Томов пред bTV.

Възможно е да надминем върховете от над 3500 души дневно. Не мога да кажа какъв брой, тъй като нямаме данни, разясни Томов. Според него обаче сигурно ще надминем върховете по приети в болница, тъй като Делта коронавирусът е по-заразен.

В момента 10 души заразяват сред 15 и 18 души, съгласно разнообразни калкулации. Очаквам до 1700 души към 17 август, само че не се знае по кое време ще мине пик и ще почне заглъхване. Или оставяме нещата, или вземаме крути ограничения – в случай че обаче оставим нещата по този начин, ще има доста повече жертви, счита математикът. Преди 2-3 седмици трябваше да има ограничение на огромни събития, в Швеция не разрешиха събирания над 8 души.

Не се съблюдават ограничения съвсем на никое място, неприятното е, че наподобява вирусът се предава по-лесно и навън, сподели Томов. Трябва да се връщат в учебно заведение от 15 септември единствено имунизираните, счита той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР