Движението за права и свободи се регистрира в ЦИК както

...
Движението за права и свободи се регистрира в ЦИК както
Коментари Харесай

ДПС се регистрира в ЦИК. Издига и кандидат за президент |

Движението за права и свободи се записва в ЦИК както за парламентарните, по този начин и за президентските избори. Лидерът на партията Мустафа Карадайъ обаче не уточни кой ще бъде техният претендент за президент.

" На тези избори би трябвало да изберем президент - обединител на нацията. Президент, който сплотява към дела, а не президент, който разединява и опълчва политически сили, в това число вътре в Народно събрание ", сподели Карадайъ.

Той три пъти отклони въпросите за името на претендента им, само че пък съобщи, че партията му е показала предложенията си за стратегии за ускорено икономическо развиване на България.

В края на изказването си той въпреки всичко сподели, че през днешния ден ще има онлайн съвещание на партията, на което ще бъде взето решение за кандидатурите както за народни представители, по този начин и за президентска двойка.

Това са първите президентски избори, в които придвижването ще има собствен претендент. Винаги до момента Движение за права и свободи е подкрепяло издигнати от други претенденти.

Карадайъ упрекна служебния вътрешен министър Бойко Рашков в полицейски произвол. Той заяви, че ще сезира Брюксел за това.

Лидерът на Движение за права и свободи упрекна и Румен Радев, който съгласно него е дал инструкции на Рашков, който " безусловно умишлено и целеустремено погазва конституционни права на български жители, от една страна, ограничавайки ги да могат да гласоподават с органите на полицията, а от друга - нарушава човешки права, унижава български жители. " Изказването му е във връзка акциите на Министерство на вътрешните работи против пазаруването на гласове.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР