Движението в София ще е затруднено по време на българското

...
Движението в София ще е затруднено по време на българското
Коментари Харесай

Зам.-кметът по транспорта на София каза ад ли ще бъде движението в столицата по време на председателството на ЕС

Движението в София ще е затруднено по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това признаха от управлението на Столичната община. Трафикът обаче никога няма да е пъкъл, безапелационен е зам.-кметът по превоза Евгени Крусев. Преди време вътрешният министър Валентин Радев предизвести, че ще има усложнения в придвижването и даже посъветва софиянци да привикват. Днес Крусев заяви, че градският превоз в региона на НДК ще се движи по график.

" По време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз няма да може да се паркира на огромния паркинг към вход А3 на НДК, както и на по-малкия, който се намира на бул. " Витоша " и ул. " Шадьор Петьофи ". А дали синята зона от страната на НДК ще бъде използваема, или закрита зависи от съответния периметър за сигурност, който ще бъде изграждан от службите за сигурност, а той ще варира според от срещите, които се организират в НДК ", изясни зам.-кметът.

Той добави, че доста механически екипи ще са ангажирани с това да се вземат съответните ограничения за сигурност, с цел да може значимите лица, които ще заседават в НДК, да са добре предпазени.

Крусев посочи, че затварянето на паркингите ще се поеме от бюджета на Столична община и на Центъра за градска подвижност.

" А безплатните карти за градския превоз, които ще бъдат издавани за доброволците по време на председателството, ще бъдат издадени от ЦГМ за сметка на Столична община. От 60 до 230 доброволци са декларирали, че желаят да употребяват такива карти, като общата им стойност е до 70 хиляди лв. ", сподели още той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР