Движението през прохода Превала“ и Пампорово се извършва с вериги

...
Движението през прохода Превала“ и Пампорово се извършва с вериги
Коментари Харесай

През „Превала“ и Пампорово само с вериги

Движението през прохода „ Превала “ и Пампорово се прави с вериги за всички моторни транспортни средства, оповестиха от Областно пътно ръководство Смолян. Освен това има ограничаване и за товарните коли, които да са до 12 тона без ремаркета и полуремаркета през „ Превала “, а за Пампорово важи целогодишната възбрана за МПС-та над 3,5 тона.

Ограничения за камиони има въведени още по пътищата Тешел - Борино - Доспат, до границата с Гоце Делчев, както и по пътя Доспат - Батак. Движението по пътната отсечката Лъки - пътно кръстовище за хижа Момчил левент е лимитирано за МПС с тегло над 12 тона заради понижен габарит на пътното тяло.

„ Пътните настилки са най-вече мокри, заснежени, а по високите и усойни места отчасти заледени и обработени. Нямало е сигнали за произшествия и закъсали коли през нощта “, разясниха още от дежурната част на Пътното ръководство в Смолян.

От нощес отпаднаха рестриктивните мерки за товарни коли през проходите „ Рожен “, „ Печинско “ и по пътя Девин - Михалково. След близо 24-часов снеговалеж тук-там новата завивка в Смолянско надхвърля 40 см.

В момента времето в Смолянско е облачно, като тук-там има и мъгли, а температурите варират от минус 2 до минус 7 градуса. По данни на Планинската избавителна работа в Пампорово , новата снежна покрива в региона на курорта е от 35 до 40 см, като температурата към този час е минус 5 градуса. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР