Движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe

...
Движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe
Коментари Харесай

Временно спират ТИР-овете по най-натоваренитe пътища

Движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища на страната ще бъде лимитирано от 14.00 до 20.00 часа на 9 април, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). Целта е по-безопасно и увеличение на пропускателната дарба по пътищата ни.

Шофьорите да карат деликатно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничавания, пътната сигнализация и напътствията на " Пътна полиция ", поучават от ведомството.

Движението на товарни коли над 12 тона ще е лимитирано по следните посоки: автомагистралите; село Ребърково - Ботевград, като придвижването се пренасочва по пътя Ребърково - Своге - София; етапна връзка на лот 2 на автомагистрала " Струма " при Благоевград - граничен пункт " Кулата " ; пътен възел " Коритна " - Велико Търново - Шумен; пътят Русе - Велико Търново; граничен пункт " Калотина " - София; Варна - Бургас; Околовръстен път на град София; Бургас - Царево.

Забраната не важи за коли, пренасящи бързоразвалящи се храни и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари.

За облекчение на трафика през Владая - по път Е-79 от 10.00 до 20.00 часа ще има две ленти за прибиращите се към София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е автомагистрала " Люлин ".

От 14.00 до 20.00 часа на автомагистрала " Люлин " в сектора от км 9+350 до км 10+875 ще има две ленти за придвижване в посока София и една за Перник. Целта е облекчение на трафика и повишение на сигурността на придвижване в региона на активизиралия се свлачищен развой при км 9+600 на автомагистралата. Необходимо е водачите да карат деликатно и прецизно да съблюдават поставената сигнализация и въведеното ограничаване на скоростта от 50 км/ч. Алтернативният маршрут за тежкотоварни коли до 12 тона е от пътен възел Драгичево - Владая - София и назад, а за леки коли по пътя Перник - Мало Бучино - Суходол и назад.

Информация за настоящата пътна конюнктура може да бъде получена от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата www.api.bg, lima.api.bg и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в Агенция " Пътна инфраструктура ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР