Движение на акциите на Nokia Увеличаване Движение на акциите на

...
Движение на акциите на Nokia Увеличаване Движение на акциите на
Коментари Харесай

Nokia свива разходите заради по-слаби резултати

Движение на акциите на Nokia

Увеличаване

Движение на акциите на Nokia

Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Епохата на свръхкомпаниите

Apple към този момент е оценена от вложителите на 1 трлн. $. Рекордът отразява възхода и превъзходството на новите софтуерни колоси, изместили обичайните корпорации от ХХ в.
10 авг 2018
Nokia ще достави 5G съоръжение на T-Mobile за 3.5 милиарда $

Това е най-голямата сходна договорка и е доказателство, че новите мрежи стартират да се постановат на пазара
1 авг 2018
Ужасната година на Ericsson

Шведският мрежов колос е в интервал на огромна метаморфоза и отписа 15 милиарда крони (1.57 милиарда евро) от салдото през първото тримесечие.
31 мар 2017 Финландският производител на телекомуникационно мрежово съоръжение Nokia стартира нова стратегия за понижаване на разноските. Решението беше оповестено след отчитането за следващ път на спад на облагата, а в това време промишлеността чака търсенето от операторите за 5G мрежи да се форсира, оповестява Reuters.

Целта за икономии

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Nokia разгласи, че си е сложила за цел да осъществя икономии от 700 млн. евро до края на 2020 година Компанията, която се конкурира с шведската Ericsson и китайската Huawei, не даде информация с какъв брой ще бъде понижен броят на работните места.
През третото тримесечие оперативната облага на Nokia се е свила с 27% на годишна база до 487 млн. евро, което е доста покрай упованията на анализаторите за 492 млн. Приходите за интервала са били 5.5 милиарда евро, което е по-високо от упованията.

Nokia се нуждае от икономии след придобиването на френския си съперник Alcatel-Lucent. От финландската компания желаят да интегрират услугите и продуктите на Alcatel, като отстранен припокриващи се артикули и си обезпечат по-пълно покритие на пазарите за смарт телефони и 5G услуги. Този проект обаче ще коства 900 млн. евро, само че е жизненоважен за дълготрайните облаги на компанията, съгласно основния изпълнителен шеф Раджив Сури. Компанията възнамерява да сътвори и нов отдел за предприемачестов, отпред на който ще застане сегашният стратегически шеф на компанията Катрин Бувак.

Възстановяване на мрежовия бизнес

Въпреки спада на облагата мрежовият бизнес е съумял да се възвърне през първата половина на годината. Nokia удостовери прогнозата си за цялата година, като чака мрежите да ѝ донесат 6-9% действен марж.

" Въпреки някои опасности, свързани с краткосрочните закъснения на някои планове и доставки на артикули, ние сме напът да осъществим годишната си цел ", разяснява Раджев Сури.
Nokia минава през серия преструктурирания от 2012 година насам, а продажбите на компанията страдат съществено от 2016 година Бумът в създаването на 5G мрежи обаче вдъхна нов живот и капацитет за развиване на компанията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР