Двете популистки партии в Италия, борещи се срещу елита, съживиха

...
Двете популистки партии в Италия, борещи се срещу елита, съживиха
Коментари Харесай

Италия ще има правителство: Джузепе Конте се съгласи да оглави кабинета след второ предложение


Двете популистки партии в Италия, борещи се против елита, съживиха късно нощес проектите си за коалиция и дадоха обещание да сложат завършек на тримесечните политически разтърсвания, съобщи Ройтерс.

Те ще създадат това с държавно управление, което ще усили разноските, ще се опълчи на финансовите правила на Европейски Съюз и ще се бори с незаконната имиграция.

Споразумението за коалиция, пристигнало след изборите през март, отстранява лиска от нов избор – вероятност, която провокира огромни разпродажби на италианските финансови пазари.

Лидерите на дясната Лига и на Движение " 5 звезди “ скрепиха съюза си, като се споразумяха да заменят евроскептика Паоло Савона, който в началото бяха предложили за министър на стопанската система и чието номиниране бе отхвърлено от президента.

Професорът по право Джузепе Контe се съгласи да оглави новото италианско съдружно държавно управление.

На среща с президента на страната Серджо Матарела Конте е получил от президента мандат да сформира кабинет и е приел.

Предложението е второ за него, откакто върна първият мандат, тъй като президентът не одобри оферти за стопански министър. След Контe и икономистът Карло Котарели върна мандата.

Всички условия са изпълнени за държавно управление на " 5 звезди “ и Лигата “, обявиха водачите на двете партии – надлежно Луиджи Ди Майо и Матео Салвини.

Те огласиха взаимно изказване след няколкочасови договаряния.

Споразумението пдойде след няколко дни, през които Ди Майо прикани за импийчмънт на президента Серджо Матарела и през които двама претенденти мяха натоварени да сформират кабинет. Единият от тях се отдръпна, само че бе върнат вечерта на 31 май.

Световните финансови пазари означиха пообрение през последните два дни,след като имаше спад поради вероятността от нови избори, доминирани от спор за бъдещето на Италия в еврозоната.

Италия, чийто дълг възлиза на 130 на 100 от нейния Брутният вътрешен продукт, е най-задлъжнялата страна в еврозоната след Гърция и постоянно е наричана " прекомерно огромна, с цел да банкрутира “.

Макар вложителите да се успокоиха, че няма да има повтаряне на изборите, които се притесняваха, че ще се трансфорат в де факто референдум за еврото, те в този момент евентуално ще реалокират фокуса си върху проектите на Лигата и " 5 звезди “ за огромни разноски.

Още след вота обединението разгласи, че ще накара Европейски Съюз да преразгледа финансовите си правила, които съгласно Матео Салвини " поробват “ италианците.

Джовани Триа – новият претендент за министър на стопанската система, подлага на критика икономическото ръководство в Европейски Съюз, само че за разлика от Паоло Савона не поддържа проект за излизане от еврозоната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР