Двете операционни зали в отделението по детска хирургия в МБАЛ

...
Двете операционни зали в отделението по детска хирургия в МБАЛ
Коментари Харесай

Ремонтират операционните в детската хирургия в МБАЛ „Св. Анна“ във Варна

Двете операционни зали в отделението по детска хирургия в МБАЛ „ Св. Анна “ да бъдaт ремонтирани със сумата от 60 хиляди лв. утвърди комисията по опазването на здравето към локалния парламент и препрати въпроса към финансовата комисия, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Обновяването на залите е наложително. Оборудването и обзавеждането са морално и материално остарели. Средата крие заплаха от пораждане на вътреболнични инфекции, което крие риск за лекуваните деца, показват от управлението на болничното заведение. Належащата потребност от ремонт е открита и след инспекция на Регионална здравна ревизия през септември. След констатиране на проблемите с хирургичната база е направено и наставление в тази тенденция.

През 2019 в отделението е осъществен ремонт на болничните стаи и общите пространства. Тогава е нямало средства за ремонт на двете операционни зали.

30 хиляди за закупуване на стъкла с антибактериално покритие ще бъдат предоставени от донор, показват още от болничното заведение.

Средно годишно през отделението минават към 1000 пациента от които съвсем всички се хоспитализират.

Комисията даде позитивно мнение за отпущането на близо 290 хиляди лв. на АГ болница за закупуване на инсталация, съоръжение, поправки на ВиК и отоплителна система, както и за осъществяване на стратегии за профилактика и скрининг.

Съветниците застанаха и зад желанието на УМБАЛ " Св. Марина " да се построи нова инфекциозна болница, за което ще се търси държавно финансиране от над 47 млн. лв..
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР