Двете най-големи летища в Германия практически спряха работа, заради организирана

...
Двете най-големи летища в Германия практически спряха работа, заради организирана
Коментари Харесай

1300 анулирани полета: Стачка спря работата на най-големите летища в Германия

Двете най-големи летища в Германия на практика стопираха работа, поради проведена нова стачка от наземния личен състав, поради заплащането. Това изостри проблемите в въздушния превози, откакто спиране на системата докара до спиране на интервенциите на Deutsche Lufthansa AG преди два дни, предава Bloomberg.

Охраната и някои чиновници във Франкфурт и Мюнхен започнаха рано в петък, което докара до 1300 анулирани полета за националния транспортьор Deutsche Lufthansa AG, най-големият транспортьор в двата центъра.
 Пандемията прекрои картата на най-натоварените летища в Европа
Най-натовареното летище в Европа към този момент се намира на 260 километра от България

През 2020 година Хийтроу отстъпва короната си на Летище Истанбул

Въпреки че имаше предизвестия за идната стачка през днешния ден, митингите идват в миг, когато въздушният превоз се възстановяваше от пандемията на ковид, което докара до повишаване на трафика.

Протестите са на фона на скока на на разноските за живот, откакто войната в Украйна докара до скок на цените на силата и скок в цените като цяло. Но освен в Германия избухнаха митинги поради незаслужено възнаграждение. Работници в железопътните линии на Обединеното кралство също стачкуват. Във Франция пък имаше стачки против проектите за удължение на възрастта за пенсиониране.

Въздушният трафик, изключително туристическите, се възвърне след пандемията. Скокът провокира безпорядък на летищата в цяла Европа предишното лято, откакто операторите и наземният личен състав се опитваха да отговорят на търсенето.

Стачки има и на летищата в Щутгарт, Хамбург, Дортмунд, Хановер и Бремен.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР