Двете най-големи български компании за превоз на пътници обявиха своето

...
Двете най-големи български компании за превоз на пътници обявиха своето
Коментари Харесай

Сливат се двата най-големи превозвача в България

Двете най-големи български компании за транспорт на пасажери оповестиха своето обединение. 

" Транспект " АД ще се споделя новото сдружение, под което ще се обеднят " Юнион Ивкони " и " Груп плюс ", излиза наяве от регистъра на Комисията за защита на конкуренцията. 

И двете компании се бяха оповестили срещу приемането на противоречивия закон за основаването на автомобилна браншова камара.

" Юнион Ивкони " е транспортно-туристическо сдружение, специализирано в осъществяване на автобусен превоз на пасажери в страната и чужбина, както и в региона на туристическите услуги. 

" Груп Плюс " е транспортно сдружение, чиято съществена активност е съсредоточена върху вътрешен и интернационален пътнически автобусен превоз. Групата оперира рейсовете с марки " Етап Адресс " и " Груп Плюс ".

Двете компании са подали съобщение до регулатора. Той от своя страна трябва да проучва пазара на публичен автобусен превоз и да прецени как сделката ще се отрази на конкуренцията. 

" Транспект " е новоучредено сдружение, регистрирано в края на предходната година от Георги Атанасов и Петър Господинов, което към момента не извършва търговска активност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР