Измами за милиони с фалшиви пълномощни. Мъж, който се представя

...
Измами за милиони с фалшиви пълномощни. Мъж, който се представя
Коментари Харесай

Мним адвокат печели на гърба на неграмотни хора, пострадали при катастрофи

Измами за милиони с подправени пълномощни. Мъж, който се показва за юрист, само че действително е адвокатски помощник, оказва помощ на потърпевши при произшествия да получат обезщетение. Повечето му клиенти са необразовани. Убеждава ги, че ще им помогне като на някои дава дребни суми пари. След това ги води при нотариус. Те подписват доста документи, само че действително не знаят под какво поставят подписа си, тъй като не могат да четат.

Оказва се, че огромна част от компенсациите отиват при Валери Георгиев от ловешкото село Златна Панега - мъжът, който се показва за юрист, а не при хората, които съставлява. Става въпрос за хиляди левове. Твърди се, че има и доста подправени пълномощни, показани пред няколко застрахователни сдружения. Има и данни, че една от огромните ни застрахователни компании е източена с 1,5 милиона лв..

Съдружникът на Георгиев – юрист Петър Тихин съобщи пред NOVA, че " офанзивите против него и сътрудника му идват от съперници ". " Няма да загатвам имена. Става дума за конкуренция. Хора пускат на всички места, където може, тъжби и сигнали против Валери – от по този начин наречените подставени лица, които настояват, че той ги е излъгал и измамил ", акцентира Тихин.

Докато екипът снима репортажа – и Министерство на вътрешните работи са работили по случаите с измами. " Съдействахме на полицията като изчакахме с излъчването на материала, с цел да мине акцията. През миналото денонощие са арестувани трима души - Валери Георгиев, съдружникът му юрист Петър Тихин и юрист Цено Стоянов, по чийто банкови сметки са минавали компенсациите ", споделя Вероника Димитрова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР