Двете компании са съгласни за равнопоставено сливане и вече са

...
Двете компании са съгласни за равнопоставено сливане и вече са
Коментари Харесай

Брюксел одобри сливането на Praxair и Linde за 80 млрд. долара

Двете компании са съгласни за равнопоставено обединение и към този момент са почнали дейности по това договорката да не наподобява като придобиване на Linde от съперника ѝ

Още по тематиката
Linde продава активи за 3.3 милиарда $, с цел да завърши договорката с Praxair

Сливането ще направи немската компания най-големия снабдител на промишлен газ в света
18 юли 2018
Глобален консорциум ще създава коли на водород

В него се включват огромни компании като Toyota, Daimler, Shell и Linde
18 яну 2017
Газовите колоси Praxair и Linde се сливат

Сделката сред американската и немската компания е на стойност 33.9 милиарда $
21 дек 2016 Европейската комисия утвърди в понеделник сливането на немската компания за произвеждане на химикали Linde и американския ѝ съперник Praxair. Сделката на стойност 80 милиарда $ ще трансформира новата компания в най-големия снабдител на промишлен газ, написа Financial Times.

Одобрението, което би трябвало да бъде публично оповестено от еврокомисарят по защита на конкуренцията Маргрете Вестагер, идва след единодушието на Praxair да се раздели с европейските си активи, които ще бъдат продадени на японската Taiyo Nippon Sanso. Условието за продажба на бизнеса беше за да не се допусне монопол. " Наричат го обединение сред равни, само че наподобява, че американците рано или късно ще играят по-доминиращата роля в новата компания. "
Бернхард Вайнингер, анализатор в Independent Research

Какво още се изисква

Двете компании са съгласни за обединение сред равни и към този момент са почнали дейности по това договорката да не наподобява като придобиване на Linde от съперника ѝ. Германската компания се е съгласила на договорката, откакто Praxair подсигурява, че ще бъде непокътната активността в Мюнхен и няма да има фрапантно редуциране на работни места.

Основната спънка за сливането в този момент остава Федералната комерсиална комисия (FTC) на Съединени американски щати. През юли двете компании оповестиха, че ще продадат активи за 3 милиарда $ от американския бизнес на Linde на немската Mercer и компанията за ръководство на активи CVC, с цел да завоюва утвърждението на FTC. На 6 август обаче от Linde разясниха, че представителите на Съединени американски щати имат " по-големи условия от предстоящото ".

Linde и Praxair се съгласиха, че всяка от страните може да се откаже от договорката, в случай че антитръстовите представители изискват продажби на активи, които са съдействали за повече от 3.7 милиарда евро продажби или 1.1 милиарда евро оперативна облага.

На новата компания и регулаторните органи на Съединени американски щати не им остава доста време, с цел да реализиран съглашение - договорката би трябвало да бъде подписана до 24 октомври, когато е крайният период съгласно немските закони за придобивания.

Опасенията на немските чиновници

През 2016г. Praxair съумя да склони Linde за обединение, откакто профсъюзите, показани в борда на шефовете на Linde, блокираха по-ранния опит за договорка поради опасения, че тя ще бъде последвана от всеобщи уволнения в Германия. Малко след несполучливия опит Linde в профил финансовия шеф Георг Деноке, който беше упрекнат за неуспеха. Новата договорка предлага по-добри условия за немските чиновници, само че към момента се сблъсква с несъгласието на профсъюзите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР