Две трети от британците подкрепят стачката на медицинските сестри, показва

...
Две трети от британците подкрепят стачката на медицинските сестри, показва
Коментари Харесай

The Guardian: Две трети от британците подкрепят стачката на медицинските сестри

Две трети от британците поддържат стачката на медицинските сестри, демонстрира последното изследване на социологическата организация YouGov, представено от The Guardian. Данните се базират на сондаж, извършен сред 16 и 19 декември измежду 1758 пълнолетни жители, прецизира изданието. Също толкоз висока е и поддръжката за стачкуващия личен състав на колите за спешна помощ. Тези резултати потвърждават, че болшинството от хората във Англия упрекват държавното управление за стачките на медиците.

Днес не престават митингите на сестрите от Англия, Уелс и Ирландия, съгласно последни данни стачкуващите са над 100 000. Към тях на следващия ден се причисляват 10 000 медици и обслужващ личен състав от службата за незабавна помощ. Спешните медици дават обещание още един ден без коли за спешна помощ – 28 декември.  

Правителството планува да активизира 1200 военни, които би трябвало да се качат на колите за спешна помощ и да заместят чиновници от паспортния надзор по летищата и пристанищата, които също стачкуват, както и чиновниците на железопътния превоз.

Според здравния министър Стив Баркли синдикатите би трябвало да подсигуряват, че ще има задоволително личен състав по време на стачката на Спешна помощ, който до поеме грижите за пациентите, чието лекуване не търпи отсрочване. От синдикатите обаче излязоха с отговора, че в случай че страдат пациенти, това е по негова виновност.

В Лондон поради рецесията се организира изключителна среща на Комитета за справяне с спешни обстановки „ Кобра “.

Предколедно рецесията явно се задълбочава, а представител на държавното управление разгласи, че министър председателят Риши Сунак няма да излиза в отпуск. Той ще прекара Коледа в своя изборен регион в Ричмънд, Йоркшир, а в дните сред Коледа и Нова година ще разделя времето си сред Йоркшир и работния си кабинет в Лондон.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР