Полезно ли е да миете лицето си със студена вода:

...
Полезно ли е да миете лицето си със студена вода:
Коментари Харесай

Полезно ли е да миете лицето си със студена вода: какви са рисковете

Полезно ли е да миете лицето си със студена вода: какви са рисковете. Ежедневното миене на лицето е вашата рутинна грижа номер едно за кожата. Това ще отстрани примесите като нечистотия, парчета и бактерии, оставяйки кожата ви чиста. Един противоречив въпрос е потреблението на студена вода за измиване на лицето.

Възможно ли е да измиете лицето си със студена вода?

Измиването на лицето със студена вода въздейства на кожата ви по доста позитивни способи. Предотвратяването на акне, да вземем за пример, е една евентуална изгода.

Полезно ли е да миете лицето си със студена вода: какви са рисковете 13.06.24 03:00 Билкови чудеса: лечебните растения, които оказват помощ при нарушено кръвосъсирване и анемия 13.06.24 02:00 Нова загадка за дълъг и здравословен живот – скрита е в чревните бактерии 13.06.24 01:00 Сокове и питиета богати на желязо 13.06.24 00:30 Гърбът ще ви боли: специалисти назоваха типовете чанти, които са доста нездравословни 13.06.24 00:03

Естетикът София Кнап сподели, че горещата вода отстранява маслата, които могат да причинят обриви.
В резултат това може да насърчи кожата ви да създава още повече лой. В този случай студената вода може съвършено да контролира равнищата на мазнини.

Студената вода също може да бъде по-добра за избрани кожни болести, като розацея. Горещата вода в допълнение уголемява кръвоносните съдове, което кара кожата ви да наподобява по-червена.
Студената вода може да бъде изключително потребна за суха или склонна към акне кожа.

Недостатъци на измиването със студена вода

Използването на студена вода върху лицето ви има някои дефекти.
Тъй като студената вода стяга порите ви, бактериите и отломките няма да бъдат отстранени толкоз елементарно, колкото с топла вода.

Козметикът предлага първо да измиете лицето си с топла вода, с цел да премахнете грима и замърсяванията. След това изплакнете със студена вода, с цел да стесните порите и да насърчите циркулацията за здравословен искра.

Студената вода ускорява кръвообращението и обезпечава по-добра отбрана на кожата против свободни радикали като замърсяване и може да придаде на кожата ви по-здрав искра.
Друго преимущество на измиването на лицето с топла вода е, че разрешава по-добро асимилиране на продуктите за грижа за кожата.

Колко постоянно би трябвало да миете лицето си?
По принцип би трябвало да миете лицето си два пъти дневно – заран и вечер. Прекаленото миене може да изсуши кожата ви и да аргументи неспокойствие.

Измиването на лицето ви през нощта е значимо, с цел да премахнете грима,

насъбран денем.
Американската академия по дерматология предлага да почистите лицето си с върха на пръстите си, след което да го подсушите с мека забрадка.
Трябва също да измиете лицето си след всяка подготовка, защото потта може да запуши порите ви.
Поддържайте кожата си хидратирана, като пиете задоволително вода всеки ден.
Повечето почистващи артикули с дейни съставки не остават на лицето задоволително дълго, с цел да бъдат изцяло ефикасни. Вместо това е най-добре да нанесете гальовен почистващ препарат върху кожата си, последван от серуми и лосиони с точните дейни съставки.

Източник: Healthline /Преовд:SafeNews

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР