Този плод е шампион по ползи за здравето. Продава се

...
Този плод е шампион по ползи за здравето. Продава се
Коментари Харесай

Този плод е шампион по ползи за здравето

Този плод е първенец по изгоди за здравето. Продава се във всеки супермаркет. Яденето на доста плодове и зеленчуци е доста потребно за вашето здраве, защото те са богати на витамини и фибри. Един специалист е разкрил, че избран плод във всеки супермаркет може да обезпечи редица невероятни изгоди за здравето.

Кой плод е най-здравословният плод?

Според диетолога Алекса Руани аленото грозде може да помогне за намаление на холестерола и възпалението и да ускори имунитета.

Изследователят по храненето в Лондонския академични лицей доктор Руани изясни, че аленото грозде е богато на полифеноли.

Този плод е първенец по изгоди за здравето 13.06.24 04:00 Полезно ли е да миете лицето си със студена вода: какви са рисковете 13.06.24 03:00 Билкови чудеса: лечебните растения, които оказват помощ при нарушено кръвосъсирване и анемия 13.06.24 02:00 Нова загадка за дълъг и здравословен живот – скрита е в чревните бактерии 13.06.24 01:00 Сокове и питиета богати на желязо 13.06.24 00:30

Това са антиоксидантни растителни съединения.

По-специално аленото грозде съдържа антоцианини, наследник пигмент, който е потребен за здравето на мозъка, и ресвератрол, който има противовъзпалителни и антистареещи резултати.

Кожата и семената на аленото грозде също са богати на други антиоксиданти, в това число катехини и епикатехини, които също се съдържат в чая и за които е известно, че понижават оксидативния стрес в тялото.

Какво споделят изследванията?

„ Изключително в детайли изследване на Nature 2023 при здрави мъже и дами откри, че потреблението на три 80-грамови порции грозде. Това е към 14 грозде на порция в продължение на две седмици покачва равнищата на потребни бактерии като Streptococcus thermophilus и понижава евентуално нездравословната холдемания. “ здрав чревен микробиом “, сподели Руани.

Тези промени постоянно са свързани с усъвършенствано храносмилане, имунна поддръжка и понижено инфектиране.

Това изследване също по този начин сподели доста нарастване на молекулите,

свързани с възобновяване на ДНК, което допуска, че биоактивните съединения в гроздето могат да подобрят механизмите, свързани с по-здравословен и по-дълъг живот.
Известно е, че гроздето намалява равнищата на липопротеините с ниска компактност. Поради количеството фибри, което съдържа.

Това е по този начин, тъй като разтворимите фибри могат да забавят или даже да понижат усвояването на избрани хранителни субстанции в кръвта, като холестерол. Друго изследване, оповестено в списание Food and Function през 2015 година, откри изгодите от аленото грозде.

Учените откриха, че хората с висок холестерол,

които ядат три чаши алено грозде дневно в продължение на осем седмици, имат по-нисък общ холестерол и също по този начин понижен холестерол с липопротеини с ниска компактност.
За задачите на проучването откриватели от Университета по медицински науки в Бушер в Иран разделят 69 пациенти на три групи.
Две групи са консумирали 500 гр. алено грозде Condori или бяло грозде Shahroudi на ден в продължение на осем седмици, до момента в който третата група не е правила нито едното, нито другото.

„ Общият антиоксидантен потенциал е доста нараснал както в групите за консумация на алено, по този начин и в бяло грозде спрямо контролната група “, споделиха учените.

Източник: The Times /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР