Две сгради, принадлежащи към културното наследство на Еквадор, са пропаднали

...
Две сгради, принадлежащи към културното наследство на Еквадор, са пропаднали
Коментари Харесай

Две сгради в Евквадор се срутиха внезапно заради незаконен рудник под тях

Две здания, принадлежащи към културното завещание на Еквадор, са пропаднали подземен в провинция Ел Оро, а къща в съседство е отчасти разрушена. При случая няма жертви и потърпевши, оповестиха локални спасители. Причината за пропадането е срутване на земна маса.

" На 15 декември е обявено за сриване на земна маса в кантона Сарума на провинция Ел Оро на улиците " Колумб " и " Аугуста ". Към момента няма потърпевши или починали... Две къщи (културно наследство) са разрушени, а една къща е развалена ", се споделя в изказване на уеб страницата на Националната работа за ръководство на риска и изключителните обстановки.

Спасителите са евакуирали към 300 души от прилежащите здания като защитна мярка - срутване на земни пластове към този момент е следено и на прилежащите улици. Ранната евакуация на жителите на засегнатите къщи е помогнала да се предотвратят жертви, съобщи пред локалните медии ръководителят на отдела за ръководство на риска Кристиан Торес, заяви БГНЕС.

Кметът на Сарума Джанси Лопес също съобщи пред кореспонденти, че случаят е породен от противозаконен рандеман на злато - жителите копаят тунели, с цел да добиват скъпия метал, което заплашва огромна част от града. " За страдание доста хора си разрешават да се занимават с тези противозаконни действия, които повреждат обитаемоте места в града ", споделя Лопес, представен от Comercio.

Пропадането на земята се е случило на 100 метра от мястото, където през 2017 година локалното учебно заведение La Inmaculada Fe y Alegría се срина подземен. Десетки деца бяха изведени от постройката, преди тя да се срути.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР