Две седмици след като членове на Конгреса разпитаха главния изпълнителен

...
Две седмици след като членове на Конгреса разпитаха главния изпълнителен
Коментари Харесай

Забравете за апокалипсиса на изкуствения интелект. Истинските опасности вече са тук

Две седмици откакто членове на Конгреса разпитаха основния изпълнителен шеф на OpenAI Сам Олтман за капацитета на инструментите на изкуствения разсъдък да популяризират дезинформация, да нарушават изборите и да изместват работни места, той и други представители на промишлеността оповестиха една доста по-страшна опция: апокалипсис на изкуствения разсъдък.

 Олтман, чиято компания стои зад вирусния чатбот ChatGPT, се причисли към основния изпълнителен шеф на Гугъл DeepMind Демис Хасабис, основния механически шеф на Microsoft Кевин Скот и десетки други откриватели на ИИ и бизнес водачи, които предишния месец подписаха писмо с едно изречение, в което се споделя " Намаляването на риска от изгубване, породено от ИИ, би трябвало да бъде световен приоритет наред с други опасности от публичен мащаб като пандемиите и нуклеарната война. "

Суровото предизвестие беше необятно отразено в пресата, като някои изрекоха мнение, че то демонстрира нуждата от по-сериозно отношение към сходни апокалиптични сюжети. Но то също по този начин акцентира една значима динамичност в Силициевата котловина сега: В същото време се надпреварват да влагат в тази технология и да я внедряват в артикули, които доближават до милиарди хора.

Тази динамичност в последно време се демонстрира и на други места. Например основният изпълнителен шеф на Tesla Елон Мъск съобщи в телевизионно изявление през април, че ИИ може да докара до " заличаване на цивилизацията ". Но той към момента остава надълбоко зает с технологията посредством вложения в своята разрастваща се бизнес империя и съобщи, че желае да сътвори съперник на предложенията за ИИ на Microsoft и Гугъл.

Източник: CNN

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР