Две седмици преди сватбата на годината, тази на принц Хари

...
Две седмици преди сватбата на годината, тази на принц Хари
Коментари Харесай

Британските кралски годежни пръстени са с един повече

Две седмици преди сватбата на годината, тази на принц Хари и американската актриса Меган Маркъл, хвърляме взор към едни от най-ценните бижута – годежните пръстени в английското кралско семейство през годините. 

Разбира се, започваме от този на Меган. Очакванията бяха, че принц Хари ще й предложи с пръстена на кралица Мери или с различен неин солиден пръстен с диамант и перли. Това обаче не се случи. Дизайнът на пръстена е персонално негов и е поръчан за направа на бижутерската къща Cleave and Company. Диамантът произлиза от Ботсвана, а двата по-малки камъка (също диаманти) са от сбирката на принцеса Даяна.

Другата кралска снаха, Кейт Мидълтън, херцогинята на Кеймбридж, носи годежния пръстен на принцеса Даяна. Малцина обаче знаят, че принцеса Даяна сама е избрала годежния си пръстен от ювелирната къща Garrard. Той е бил част от общоприетия азбучник и не всички кралски особи са били удовлетворени от избора на Даяна, защото всеки с налични 60 хиляди $ е можел да си разреши същия. Независимо от това принцесата доста обичала своя пръстен и даже след развода си с принц Чарлз от време на време го носела.

Подбрахме някои от годежните пръстени на английското кралско семейство през годините. Излишно е да споделяме, че тези бижута са доста скъпи, а дали са красиви, всеки самичък може да реши за себе си. Вижте тях и притежателките им в галерията.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР