Две седмици преди изборите, насред лошо управлявана пандемия и няколко

...
Две седмици преди изборите, насред лошо управлявана пандемия и няколко
Коментари Харесай

Мигове от пролетта на Ким Филби в България

Две седмици преди изборите, посред неприятно ръководена пандемия и няколко часа след шумна полицейска акция в София, основният прокурор Иван Гешев пуска в Twitter откъс на ген. Иван Колев от 1916 година: " Кавалеристи, Бог ми е очевидец, че съм благодарен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят в този момент казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки зложелател, който пречи за обединяването на България! ".

Разкрита е група за шпионаж в интерес на Москва. " Безпрецедентна акция в новата ни история " , споделя Гешев. За началник на агентурната мрежа е посочен " Резидентът " Иван Илиев, някогашен началник във Военното разузнаване. В групата е брачната половинка му с двойно поданство, която била връзка с съветското посолство, също по този начин зам.-шефът на дирекцията за бюджета и разноските във военното министерство полковник Петър Петров, началникът на класифицираната регистратура в Народното събрание (също някогашен военен) Любомир Медаров и още един чиновник на МО. Взимали са по 2-3 хиляди лв..

Шпионите са хванати по бели гащи. От показаните от прокуратурата записи и фотоси от СРС-та се вижда, че са работили много по неволя и не са схванали нищо от " оперативното майсторство ", в каквото били обучавани съгласно Сийка Милева). Записано е самопризнание на шефа им, че не е " малко просъветски, аз съм сталинист ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР